вівторок, 28 вересня 2021 00:32

Саміт в нормандському форматі планується провести до кінця каденції Меркель - Єрмак

Саміт в нормандському форматі планується провести до кінця каденції Меркель - Єрмак
Єрмак прокоментував проведення нормандського саміту. Фото: Українська правда

Українська сторона сподівається на проведення зустрічі лідерів нормандської четвірки до завершення каденції канцлерки Німеччини Анґели Меркель.

Консультації в нормандському форматі — як наживо, так і в форматі відеоконференції — тривають, заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі ICTV.

"Ми сьогодні працюємо над тим, щоб зустріч лідерів нормандського формату відбулася до завершення каденції пані Меркель. Це було б дуже справедливо, тому що вона дуже багато для цього зробила і у нас лише два свідки з чотирьох лідерів, які пам'ятають і були присутні під час підписання домовленостей. Для нас дуже важливо, щоб така зустріч відбулася найближчим часом", — пояснив голова ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна має активно співпрацювати з "зеленими" - Німеччина буде більш компромісною

Анґела Меркель залишиться канцлеркою Німеччини, доки новообраний Бундестаг не обере наступника, якого потім мають привести до присяги.

26 вересня у Німеччині відбулися парламентські вибори. До 20-го за рахунком Бундестагу потрапляють сім партій. Лівоцентристська "Соціал-демократична" партія отримала 25,7% голосів і 206 місць у парламенті. Правоцентристський блок "Християнсько-демократичного" і "Християнсько-соціального союзів" посів друге місце з найнижчим за післявоєнну історію результатом у 24,15% і отримав 196 мандатів.

Німеччину очолить лідер СДП Олаф Шольц або лідер ХДС/ХСС Армін Лашет, соратник Меркель. Це залежить від того, під чиїм лідерством вдасться сформувати коаліцію – "соціал демократів" чи "християнських демократів".

Зараз ви читаєте новину «Саміт в нормандському форматі планується провести до кінця каденції Меркель - Єрмак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути