вівторок, 11 грудня 2012 14:59

Саміт Україна-ЄС відбудеться влітку 2013 року - Ештон особисто зателефонувала Азарову

Саміт Україна-ЄС відбудеться влітку 2013 року - Ештон особисто зателефонувала Азарову
Кетрін Ештон телефоном поговорила з Азаровим. Фото: rfi.fr

Високий представник ЄС з міжнародних справ і політики безпеки Кетрін Ештон заявила про готовність Брюсселя провести саміт Україна-ЄС у Люксембурзі влітку 2013 року. Як повідомила прес-служба українського уряду, про це Ештон сказав у телефонній розмові з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загравання Януковича із Росією можуть стати патовими - Чорновіл

Ештон також переконана в підписанні Угоди про асоціацію під час Вільнюського саміту Східного партнерства у листопаді 2013 року, зазначено в повідомленні.

Високий представник ЄС поінформувала главу українського уряду про висновки Ради ЄС у закордонних справах щодо України. Вона підкреслила, що Європейський Союз щиро бажає Україні прогресу на шляху реформ, модернізації економіки та демократичних перетворень, а також в реалізації європейського вибору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У влади не має іншого виходу, ніж виконати вимоги ЄС. Інший шлях - це повернення до СРСР" - Огризко

Ештон висловила впевненість, що Україна успішно виконає узгоджений з ЄС Порядок денний асоціації та забезпечить реформування виборчого законодавства, судової системи, конституційні перетворення. Зокрема, представник ЄС позитивно оцінила висловлені зобов'язання України вдосконалити виборчу систему в Україні відповідно до рекомендацій представників ЄС. Також Євросоюз готовий надати Україні допомогу в реформуванні судової системи.

Зараз ви читаєте новину «Саміт Україна-ЄС відбудеться влітку 2013 року - Ештон особисто зателефонувала Азарову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути