понеділок, 14 листопада 2022 14:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Саміт G20: дипломат пояснив, які рішення потрібні Україні

Саміт G20: дипломат пояснив, які рішення потрібні Україні
Києву важлива не лише політична підтримка, але й економічна, говорить Олег Бєлоколос. Фото: Facebook

Саміт G20 потрібен Україні, щоб ще сильніше поглибити ізоляцію Росії. Інше важливе рішення – попередження країн щодо торгівлі зброєю з Кремлем. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів дипломат, голова правління Фонду "Майдан закордонних справ" Олег Бєлоколос.

"Нам не треба перебільшувати вплив таких міжнародних заходів на перебіг подій у світі. Там будуть рішення рекомендаційного характеру. Для нас було б непогано, якби на цьому саміті ми побачили поглиблення міжнародної ізоляції Росії. Це було б одночасно і підтвердженням міжнародної підтримки України у війні", – говорить Бєлоколос.

Києву важлива не лише політична підтримка, а й економічна, додає дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перелом у війні вже очевидний" – Саід Ісмагілов

"Країни НАТО і ЄС вже запровадили багато санкцій щодо Росії. Але ми хотіли б щоб до цих обмежень приєдналися такі країни як Китай та Індія. Бо наразі вони хочуть скористатися війною і задешево отримувати енергоносії та іншу сировину з РФ. Це дуже недалекоглядно і цим підриваються засади міжнародного права. Фактично вони фінансують Путінський режим", – додає Бєлоколос.

Росія намагатиметься бити по енергетичній інфраструктурі, але ці дії Кремля не залежать від рішень "Великої двадцятки", уточнює дипломат.

"Політика Кремля залежить не від рішень міжнародних самітів, а від тих ресурсів, які є у Путіна. Тому нам була б дуже важлива підтримка країн світу щодо заборони постачання агресору озброєння", – каже Бєлоколос.

Саміт G20 на індонезійському острові Балі стартує 15 листопада.

Президент Володимир Зеленський приєднається до саміту в онлайн-форматі. Російський диктатор Володимир Путін не приїде на саміт і не виступить на ньому навіть віддалено. Російську делегацію очолить міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Українська влада неодноразово вимагала відкликати запрошення Путіну на саміт в Індонезії і виключити Росію з G20.

Зараз ви читаєте новину «Саміт G20: дипломат пояснив, які рішення потрібні Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути