вівторок, 01 листопада 2022 11:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна вимагає відкликати запрошення Путіну на саміт G20: заява МЗС

Україна вимагає відкликати запрошення Путіну на саміт G20: заява МЗС
Російський диктатор Володимир Путін вже не приховує, що віддає накази бити по критичній інфраструктурі України. Фото: facebook.com/MIDRussia

Президент Російської Федерації Володимир Путін публічно визнав віддання наказу про ракетні удари по цивільній та енергетичній інфраструктурі України.

У зв'язку з цим Міністерство закордонних справ України вимагає виключити Росію з G20 і відкликати запрошення Путіну на саміт в Індонезії. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко у Twitter 1 листопада.

"Маючи руки по лікті в крові, він (Путін. – Gazeta.ua) не має сидіти за одним столом зі світовими лідерами. Запрошення Путіну на саміт на Балі має бути відкликане, а Росія – виключена із "Групи двадцяти", – зазначив речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін з Лавровим узялись "розганяти" провокаційні заяви щодо України

Раніше з таким закликом виступив і радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк. Він вважає, що світові лідери мають покласти край ru-лицемірству і вигнати РФ з усіх майданчиків, зокрема G20.

31 жовтня президент Володимир Зеленський також публічно закликав виключити Росію з G20 та Організації Об'єднаних Націй.

Саміт G20 відбудеться на індонезійському острові Балі у листопаді. В Індонезії заявили, що готові організувати зустріч президентів України й Росії Володимира Зеленського й Володимира Путіним на саміті G20. Президент Індонезії Джоко Відодо передав відповідні запрошення лідерам обох країн.

Зеленського запросили на саміт країн G20 ще у квітні. Український лідер заявляв, що участь України в осінньому саміті G20 залежатиме від безпекової ситуації в країні й від складу учасників саміту.

Зараз ви читаєте новину «Україна вимагає відкликати запрошення Путіну на саміт G20: заява МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути