вівторок, 01 листопада 2022 10:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін з Лавровим узялись "розганяти" провокаційні заяви щодо України

Путін з Лавровим узялись "розганяти" провокаційні заяви щодо України
Росія захотіла "гарантій" з боку України щодо невикористання гуманітарного коридору та українських портів для ведення бойових дій проти Російської Федерації. Фото: minval.az

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 1 листопада.

В російському посольстві у Великій Британії поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок пресслужба ЦПД в Telegram.

"Посольство висловило занепокоєння позицією Лондона, який підтримує спроби Сполучених Штатів Америки та України заблокувати розслідування щодо військово-біологічної діяльності США", – повідомили російські ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські посіпаки розносять нові брехні про Україну та "зернову угоду"

Маніпуляцію поширив також президент Російської Федерації Володимир Путін.

"Щоб домогтися домовленостей, потрібно сісти за стіл переговорів. Ось ми з Україною у Стамбулі домовилися, вони взяли і все викинули у смітник, а зараз самі собі заборонили про щось говорити. Як ми можемо обговорювати домовленості, якщо з того боку навіть немає бажання з нами розмовляти", – проманіпулював заявою російський диктатор.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров у розмові з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу наголосив на необхідності отримання гарантій від України щодо невикористання гумкоридору та українських портів, визначених для вивезення сільгосппродукції, для ведення бойових дій проти Росії. Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.

30 жовтня Росія перекрила "зелений коридор" для експорту зерна в Чорному морі.

29 жовтня РФ заявила, що "зупиняє участь у реалізації "зернової угоди". Причиною Москва назвала нібито "напад на кораблі Чорноморського флоту".

30 жовтня міноборони РФ заявило, що безпілотники, які нібито атакували Севастопольську бухту 29 жовтня, були запущені з узбережжя недалеко від Одеси.

Там також зазначили, що один з них був запущений з борту корабля, залученого до вивезення агропродукції з України по "зерновому коридору".

На 31 жовтня ООН, Туреччина й Україна погодили план пересування для 14 суден, які перебувають у турецьких водах, у рамках "зернової угоди".

Зараз ви читаєте новину «Путін з Лавровим узялись "розганяти" провокаційні заяви щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути