пʼятниця, 15 березня 2024 21:52

Салон краси і п'ятизірковий парк-готель: як "слуга народу" Тищенко під час війни "освоює" Ужгород

Салон краси і п'ятизірковий парк-готель: як "слуга народу" Тищенко під час війни "освоює" Ужгород
Микола Тищенко обирався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" по округу у Святошинському районі Києва. Фото: sluga-narodu.com

Родина і наближені особи до народного депутата Миколи Тищенко, який обирався до Верховної Ради від партії "Слуга народу", за останні два роки обзавелися в Ужгороді низкою бізнесів.

Про це йдеться у відеосюжеті журналіста Михайла Ткача.

Журналісти з'ясували, що нардеп має у Закарпатській області апартаменти, салон краси, похоронне бюро, п'ятизірковий парк-готель.

"Це далеко не повний перелік "хазяйства", яким, схоже, обзавівся в Ужгороді народний депутат Микола Тищенко та його родина за роки війни", - йдеться у матеріалі.

Журналісти з'ясували, що нардеп користується електрокаром, утримує двох охоронців і мешкає в одному з найдорожчих житлових комплексів Ужгорода, в тому самому, де живе й колишня дружина Тищенка Алла Барановська разом із сином.

Нагадали, що подружжя оголосило про розірвання шлюбу саме перед тим, як в Україні знову відкрили електронні декларації, і що досі Тищенко активно виступав проти відкриття декларацій під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинок за $2 млн і водіння напідпитку. Чим дивують кандидати до Конституційного суду, крім незнання Конституції

"Безліч депутатів чомусь публічно, у фейсбуку, оголосили про розлучення саме перед відкриттям електронних декларацій", - сказав Ткач, припустивши, що вказані факти опосередковано свідчать про те, що розлучення Тищенків радше є фіктивним і дає можливість приховувати доходи.

У сюжеті нагадали, що їхні колеги з Bihus.Info нещодавно проаналізували декларацію Тищенка і виявили, що він отримав від ексдружини у подарунок 12 млн грн до Дня святого Валентина.

Журналісти також відстежили зустрічі Тищенка з Михайлом Банком, заступником начальника Держекоінспекції у Закарпатській області.

Ткач припустив, що Тищенко пролобіював призначення цієї особи на посаду керівника обласної філії установи.

Раніше Банк керував управлінням стратегічних розслідувань Національної поліції в Івано-Франківській області і, за даними видання "Наші гроші. Львів", у 2021 був причетний до розкрадання земельних ділянок біля Буковелю. Деякі з цих ділянок опинилися у власності батька Банка, невдовзі там почали будувати готель, розповів Ткач.

Під час відрядження до Ужгорода команду розслідувачів уночі в готелі навідала поліція, розповів Михайло Ткач. Поліцейські пояснили свій візит скаргою Тищенка, який заявив правоохоронцям про те, що його переслідують, і просив перевірити "людей, які назвалися журналістами".

Микола Тищенко обирався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" по округу у Святошинському районі Києва. Є заступником голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

Тищенко є кумом керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Торік у січні Тищенка виключили з фракції "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «Салон краси і п'ятизірковий парк-готель: як "слуга народу" Тищенко під час війни "освоює" Ужгород». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути