четвер, 02 травня 2013 14:45

З руху Луценка може щось вийти, якщо до нього долучать й "проросійсько настроєних патріотів" - експерт

З руху Луценка може щось вийти, якщо до нього долучать й "проросійсько настроєних патріотів" - експерт
Михайло Погребинський. Фото: glavcom.ua

З руху "Третя Республіка" екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка може щось вийти, якщо до нього долучать не лише "людей помаранчевого кольору", а й "проросійсько настроєних патріотів".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Погребинський.

"Перше враження було таке, що Луценко хоче отримати якесь місце в опозиційному середовищі. А у ньому за українською традицією треба, щоб за твоєю спиною щось стояло. Тоді ти можеш вийти спільно із лідерами опозиції на трибуну. Коли дізнався, що координуватиме проект Тарас Возняк, змінив свою думку. Я дуже добре до нього ставлюся, дуже його поважаю. Він міг би дати старт проектові, який матиме перспективу. Далі слід подивитися хто буде долучатися до цього. Сам факт того, що головний редактор часопису "Ї" погодився на пропозицію бути координатором, дає шанс запропонувати експертному товариству якою повинна бути країна. Можливо, все не так безнадійно", - сказав Погребинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення Євросуду – це поразка Тимошенко

Він також розповів, що доля проекту залежить від того, хто буде до нього долучатися.

"Може статися так як і з Ініціативою "Першого грудня". Була дуже обнадійлива ініціатива. Потім стало зрозуміло, що туди включені лише люди так званого "помаранчевого кольору", націонал-демократичного чи націоналістичного. А говорити російською мовою там виявилося неприпустимо. Це означало, що нічого з цього не вийде. Адже Україна отака як вона є, двомовна. Слід ставитися толерантро у тому числі до використання першої, або другої за поширенням мови", - вважає політолог.

Погребинський також запевнив, що і "Третя республіка" не матиме шансів на розвиток, якщо до руху не входитимуть люди із Східної та Південної України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угода з ЄС Україні потрібна, щоб унеможливити експансію Кремля - Луценко

"Це не означає, що це мають бути провладні люди, не треба запрошувати чиновників і говорити з ними. Долучені повинні бути такі люди, як я. Треба запрошувати експертів з усієї України. Патріотів, але й проросійськоорієнтованих", - резюмує Погребинський.

 

Зараз ви читаєте новину «З руху Луценка може щось вийти, якщо до нього долучать й "проросійсько настроєних патріотів" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути