Ексклюзиви
середа, 01 вересня 2021 15:58

"Русь - це ми" - Арестович пропонує перейменувати Україну

Росія щороку витрачає мільярди доларів на пропаганду заради підтримання твердження про свою давню спадщину й величну історію.

Радник керівника Офіса президента Андрія Єрмака, спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив, що змінив би назву нашої держави на "Русь-Україна", щоб "відібрати в РФ бренд руських".

"Я борюся за те, щоб ми називали війну правильно - "русько-російська" війна. Русь - це ми. Україні варто пригадати власну історію. Якщо говорити історично справедливо, то є гілка слов'янська, яка пішла на Москву, і десь глибоко ми з цією гілкою є родичами. Але Росія не зводиться лише до слов'янського елементу, там багато хто є. І претендувати на спадщину Русі вона може, м'яко кажучи, з великою натяжкою. Я б змінив назву держави на подвійну", - сказав він під час інтерв'ю журналісту Роману Цимбалюку.

На заяву відреагувала представниця МЗС Росії Марія Захарова.

Автор: facebook.com/maria.zakharova.167
  На слова Арестовича відреагувала представниця МЗС Росії
На слова Арестовича відреагувала представниця МЗС Росії

"Над цим уже працюють", - відповів Арестович на запитання журналіста про те, коли ж чекати на указ президента Володимира Зеленського щодо перейменування держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шукайте місце в РФ" - Зеленський запропонував жителям ОРДЛО визначитися

12 серпня Арестович заявив, що він є противником мовного закону, який діє в Україні. Він також висловився, що в Україні на законодавчому рівні потрібно розрізнити поняття "російський" і "руський".

Зараз ви читаєте новину «"Русь - це ми" - Арестович пропонує перейменувати Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути