пʼятниця, 21 січня 2011 14:48

Рух побачив руку влади у вибухах в Макіївці

Рух побачив руку влади у вибухах в Макіївці

Влада цілком могла навмисне спровокувати вибухи у Макіївці або використати їх подібно до того, як це зробив Путін після вибухів у житлових будинках Москви 1999 року.

Так вважає голова київської міської організації Народного Руху України, народний депутат Олександр Чорноволенко.

Як повідомили у прес-службі НРУ, Чорноволенко відзначив, що за п'ять років після помаранчевої революції в Україні не відбувалося жодних терактів, а з кінця 2010 року – уже два.

"Це означає, що або атмосфера в країні стимулює такі реакції, або силові органи не контролюють ситуацію", - пояснив політик.

Він припустив, що влада цілком могла навмисне спровокувати вибухи або "використати їх подібно до того, як це зробив Путін після вибухів у житлових будинках Москви 1999 року". Проте нардеп не виключив й те, що вибухи організувала група доведених до відчаю громадян.

"Тероризм – це зброя слабких. Знаючи те, під яким тиском влади перебувають жителі Донбасу, яким чином там придушено і відкинуто на марґінес опозицію, припускаємо, що вибухи могли справді організувати якісь люди у відчаї. Втім, це жодним чином не виправдовує таких методів, за які організатори повинні понести відповідальність відповідно до закону", - переконаний рухівець.

"Партії регіонів варто було б вивчити урок "приморських партизан" з Росії, де беззаконня правоохоронних органів, відсутність правосуддя і нездатність до діалогу довело кількох молодих людей до вбивств міліціонерів. Якщо влада нахабна, глуха і сліпа, якщо вона силою придушує будь-які альтернативи – то сама заганяє себе і все суспільство у глухий кут насильства, і сама ж стане жертвою своєї політики", - попередив Чорноволенко.

Нагадаємо, вчора вранці в Макіївці було підірвано будівлю ДП "Макіїввугілля" і Торговий дім "Голден Плаза". Відповідальність за вибухи взяли на себе невідомі, які через лист повідомили, що підірвуть ще кілька будівель у Макіївці, якщо їм до 17 години не заплатять €4 млн.

Пізніше джерела повідомили, що у Макіївці сапери знайшли ще дві бомби.

Водночас, обіцяних вибухів о 17.00 не відбулося, а серед журналістів почала поширюватися інформація, що влада заплатила терористам необхідну суму. Однак це спростував голова СБУ Валерій Хорошковський, який заявив, що гроші вимагачі не отримали.

Зараз ви читаєте новину «Рух побачив руку влади у вибухах в Макіївці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути