Ексклюзиви
пʼятниця, 21 січня 2011 13:31

Донецький губернатор радить не шукати більше бомб у Макіївці

Донецький губернатор радить не шукати більше бомб у Макіївці

Голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк спростував інформацію про те, що в Макіївці виявлено ще два вибухові пристрої.

"Я знаю все, але є моменти, які я не маю права вам говорити. Там йде розслідування. Там опитують людей, що вони бачили, тобто здійснюють відповідні дії. Але жодних інших випадків, крім тих двох вибухів, які були, принципово ні за якимось напрямком - ні дзвінків, ні вибухів, ні підкладок. Ні нових зарядів - нічого немає і не виявлено. І не придумуйте, і не шукайте ", - сказав Близнюк.

Вранці низка ЗМІ повідомили, що вчора загін спеціального реагування відшукав ще два пакети з характерними пристроями, схожими на бомби, у двох районах Макіївки. Нібито, ці пакети були вилучені і під пильним наглядом саперів доставлені в безпечне місце.

Нагадаємо, в четвер, 20 січня, вранці в Макіївці прогриміли два вибухи. Було підірвано будівлю ДП "Макіїввугілля" і Торговий дім "Голден Плаза". Відповідальність за вибухи взяли на себе невідомі, які через лист повідомили, що підірвуть ще кілька будівель у Макіївці, якщо їм до 17 годин не заплатять €4 млн.

За повідомленням Дзеркала тижня, в будівлі, де було виявлено вибуховий пристрій, знайдена записка з текстом: "Дістала ця влада. Вимагаємо 4 мільйони євро. Зарядні пристрої закладені в інших будівлях міста".

Глава СБУ Валерій Хорошковський підтвердив, що невідомі підривники залишили на місці пригоди конверт, в якому була записка з вимогою грошей і погрозою. Суму грошей, які вимагалися, глава СБУ називати відмовився. Хорошковський також спростував інформацію ЗМІ про те, що влада сплатила гроші.

Голова СБУ також заявив, що "вибухи були малої потужності, їх було два. Виконана величезна робота по виявленню осередків можливих вибухів. Проблем ми на сьогодні не бачимо. Городяни можуть спати спокійно. Ми не послаблюємо увагу".

Водночас, лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила про те, що вибухи в Макіївці можуть бути політичною технологією з метою відволікти увагу населення.

Деякі спеціалісти припускають, що в Україні можливе введення надзвичайного стану.

Остров

Зараз ви читаєте новину «Донецький губернатор радить не шукати більше бомб у Макіївці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути