Ексклюзиви
пʼятниця, 21 січня 2011 12:32

Зубанов перевірить професіоналізм міліції за допомогою Макіївки

Зубанов перевірить професіоналізм міліції за допомогою Макіївки

Народний депутат України від Партії регіонів Володимир Зубанов вважає, що швидкість, з якою співробітники правоохоронних органів зможуть провести розслідування вибухів у Макіївці і знайти зловмисників, буде показником професіоналізму правоохоронної системи України.

Про це політик сказав в ефірі програми "Діалоги. Аналітика" телеканалу UBC.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, Зубанов припустив, що за вибухами у Макіївці стоїть "якийсь одинак або одинаки-екстремісти, які ось таким чином хочуть заробити гроші".

У той же час він не виключив, що "хтось вже дуже хоче відволікти увагу громадськості, правоохоронних органів, СБУ, прокуратури від інших подій".

"Тому, я думаю, настав час показати й правоохоронним органам, наскільки професійно вони можуть працювати. Ось як швидко вони впораються з цією ситуацією, так, я думаю, і суспільство буде судити про те, наскільки професійно вони працюють", - пояснив нардеп.

Він також підкреслив, що, крім роботи правоохоронних органів, на боротьбу з радикалізацією суспільства повинна бути спрямована роз'яснювальна робота.

"Влада постійно повинна вести діалог з населенням, з політичними силами, з громадськими організаціями, знаходити точки дотику і вирішувати такі завдання, щоб всі гострі моменти у нашому суспільстві вирішувалися мирним і демократичним шляхом, у рамках демократичних інститутів. Ось це важливо зараз", - резюмував регіонал.

Нагадаємо, вчора вранці в Макіївці було підірвано будівлю ДП "Макіїввугілля" і Торговий дім "Голден Плаза". Відповідальність за вибухи взяли на себе невідомі, які через лист повідомили, що підірвуть ще кілька будівель у Макіївці, якщо їм до 17 години не заплатять €4 млн.

Пізніше джерела повідомили, що у Макіївці перед часом, який зазначили у своїй записці терористи (тобто – перед 17.00), сапери знайшли ще дві бомби.

Водночас, обіцяних вибухів о 17.00 не відбулося, а серед журналістів почала поширюватися інформація, що влада заплатила терористам необхідну суму. Однак це спростував голова СБУ Валерій Хорошковський, який заявив, що гроші вимагачі не отримали.

Зараз ви читаєте новину «Зубанов перевірить професіоналізм міліції за допомогою Макіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути