четвер, 24 січня 2008 20:23

Рудьковського обурила заява МВС

Екс-міністр транспорту Микола Рудьковський обурений заявою МВС щодо встановлення фактів використання в особистих інтересах службового становища посадовими особами Міністерства транспорту та зв"язку України.

Поро це повідомили в прес-службі СПУ.

За словами Рудьковського, подібна заява, що розповсюджена на догоду політичним ігрищам ганьбить роботу Міністерства транспорту, зовнішньополітичного відомства України та імідж України як цивілізованої країни в цілому.

Він наголосив, що поїздка делегації Мінтрансзв"язку до Токіо відбувалась відповідно до доручення Кабінету Міністрів України, узгодженого з МЗС на офіційне запрошення японської сторони. За словами Рудьковського, метою візиту було проведення ряду перемовин щодо будівництва терміналу в МА "Бориспіль", будівництва мосту в Миколаїві, будівництва швидкісної залізничної гілки з аеропорту Бориспіль до Київа та співпраці в портовій галузі. Він нагадав, що одне з основоположних питань візиту-новий термінал в Борисполі, не вирішувалося роками. За словами Рудьковського, лише в 2007 було досягнуто прогресу - виграні суди по землі, за узгодженням з японською стороною оголошено тендерну передкваліфікацію. В результаті вирішення цих проблем, наголосив екс-міністр, під час візиту вдалося домовитись про фінансування будівництва мосту в Миколаїві.

Рудьковський також наголосив, що у рамках візиту відбулися зустрічі делегації з керівництвом транспортних корпорацій "Ніссін", "ІТОЧУ", "Міцубісі", "Сумітомо", "Ісікавадзіма Харіма Хеві Індастріз", виконавчим віце-президентом Східно-Японської Залізничної Компанії, що експлуатує швидкісні потяги "Сінкансен" та з старшим виконавчим директором Японського банку міжнародного співробітництва (ЯБМС) Хіросі САІТО, який фінансує проект терміналу в Борисполі.

При цьому, стверджує він в десятиденний термін, відповідно до доручення, Міністерство подало звіт до Кабінету Міністрів, а МЗС, відповідно до нормативів, отримало копію звіту. Він також зазначив, що посольство України в Японії готує окремий звіт за результатами поїздки, який надсилається профільному міністерству та в МЗС. "Так що МЗС має повну та вичерпну інформацію про візит з різних джерел. Враховуючи вищезазначене, а також організацію всіх перемовин працівниками посольства, будь-які посилання на позицію неузгодженості візиту з МЗС не витримують жодної критики", - сказав Рудьковський.

За його словами, відповідно до технічного завдання, відрядження фінансувалось з позабюджетних коштів, про що Кабінет Міністрів був поінформований. Він пояснив це тим, що до 2007 року в бюджеті Міністерство транспорту не було навіть статті витрат на закордонні відрядження. "Нерідко я платив за перельоти чи готель з особистих коштів і, повірте, ніколи не просив компенсувати витрати, навіть якщо це був чартер. До речі, в Мінтрансі де-юре немає і жодної службової машини, я їздив на особистій", - наголосив Рудьковський.

Екс-міністр зазначив, що правоохоронцям не личить поширювати відверто недостовірну інформацію. "Відділити політику від роботи правоохоронних органів так само важливо, як і бізнес від влади", - сказав він.

МВС сьогодні розповсюдило заяву, що працівниками Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України та УБОЗ ГУМВС України в місті Києві задокументовано факти використання в особистих інтересах службового становища посадовими особами Міністерства транспорту та зв"язку України, що призвело до незаконних витрат державних коштів на суму 122 тисячі 213 гривень. Зокрема, встановлено, що у період з 7 по 13 липня 2007 року делегація Мінтрансзв"язку у складі 11 осіб на чолі з міністром (Миколою Рудьковським) перебувала з робочим візитом у місті Токіо (Японія). При цьому усі витрати на службове відрядження згаданих посадових осіб (добові, проживання в готелі, придбання віз, авіаквитків, доставка до аеропорту тощо) незаконно фінансувалося за рахунок одного з державних підприємств. Водночас до складу делегації були незаконно включено четверо осіб, які не є службовими особами Мінтрансзв"язку. За результатами відрядження делегації Мінтрансз"язку до Токіо відсутні документи про обговорення чи вирішення питань співробітництва міністерства з японською стороною у сфері транспорту та зв"язку. Також наголошується, що усупереч вимогам нормативно-правових актів Президента України та Кабінету Міністрів України, посадові особи Міністерства транспорту та зв"язку зігнорували необхідність взаємодії з Міністерством закордонних справ України в організації закордонних відряджень та обов"язкового надання МЗС копій відповідних документів (підстава виїзду, кошторис, звіт про відрядження тощо). УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Рудьковського обурила заява МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути