четвер, 30 березня 2023 22:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка: розкол усередині "кремлівських еліт" – доконаний факт

Розвідка: розкол усередині "кремлівських еліт" – доконаний факт
Невдоволення серед населення у Росії зростає, розповів представник ГУР. Фото: Getty Images

У країні-агресорці Російській Федерації посилюється невдоволення "з кожним новим вантажем із чорними мішками".

Всередині "кремлівських еліт" існує розкол. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк в інтерв'ю "Укрінформу".

Зі слів Черняка, у Росії щодня зростає актуальність формування "бізнес-політичної еліти", яка розглядає повалення Путіна.

У публічному просторі днями з'явився аудіозапис телефонної розмови одного наближеного до Кремля російського чиновника-олігарха з російським музичним продюсером, який весь час прислужував президенту РФ Володимиру Путіну, нагадав Черняк.

"Цей злив – одне з яскравих свідчень, що розкол усередині так званих кремлівських еліт – не сценарій, а доконаний факт. Інша справа – глибина цього розколу і готовність тих чи інших груп до дій", – сказав представник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський олігарх хотів уникнути санкцій: подробиці від НАЗК

"Ми фіксуємо, що невдоволення серед населення російських республік справді зростає. Але про неминучість протестів наразі не дозволяє говорити з одного боку пропагандистський вплив, а з іншого – страх репресій через активні поліцейські заходи, які Кремль посилив задля уникнення спротиву під час мобілізації", – розповів Черняк.

Якщо Путіна усунуть, то більшість російського населення, "яке в неоімперському угарі підтримувало агресивну війну і воєнні злочини проти українського народу, почне бити себе в груди і клястись у вічній опозиційності режиму", сказав представник ГУР.

"Таке вже не раз бувало в російській історії, коли на мертвого або недієздатного лідера списували всі гріхи, катастрофи і злочини", – сказав Черняк.

У мережі з'явилася розмова нібито російського продюсера Йосипа Пригожина і колишнього сенатора РФ Фархада Ахмедова. На записі кремлівську владу назвали "тарганами у склянці", а Путіна – "закомплексованим ліліпутом" і "пустишкою".

Торік у грудні запрацювало ембарго на постачання російської нафти у країни ЄС. Рада ЄС встановила граничну ціни на нафту і нафтопродукти та оливи з Росії на рівні $60 за барель.

У лютому Євросоюз затвердив десятий пакет санкцій проти Росії, нові обмеження на імпорт та експорт.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка: розкол усередині "кремлівських еліт" – доконаний факт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути