понеділок, 12 листопада 2012 18:15

Розслідування порушень на 223-му окрузі буде залежати від бажання Банкової - Левченко

Розслідування порушень на 223-му окрузі буде залежати від бажання Банкової - Левченко
Кандидат по 223-му округу Юрій Левченко. Фото: www.segodnya.ua

Результати розслідування справи щодо порушень на 223-окрузі будуть залежати від бажання Банкової.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав кандидат у народні депутати від партії ВО "Свобода"по 223 округу Юрій Левченко.

Говорячи про те, чи буде доведено до завершення кримінальну справу, яку було порушено Генпрокуратурою щодо пошкодження бюлетенів на 223-му окрузі, Левченко наголосив: "Складно коментувати, наскільки воно буде доведено до завершення. Я можу тільки сказати, що є всі матеріали для того, щоб вона була доведена до завершення, всі докази, відео, покази свідків наявні у прокуратури. Ми самі особисто надавали ці матеріали, відеоматеріали, копії протоколів. Тобто, у них є всі дані для того, щоби довести цю справу до кінця і посадити всіх, хто винен".

"Свободівець" додав: "Але як і багато чого у нашій країні, це буде залежати від бажання Банкової і, безпосередньо, від рішення звідти щодо того, дозволити довести до завершення цю справу, чи не дозволити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура взялась за 223 округ

Він підкреслив, що у будь-якому випадку по цьому округу будуть перевибори і вже за їхніми результатами офіційно буде визнано переможця.

"Перевибори у будь-якому випадку вже будуть. ЦВК вже сказала, що оголошувати результати голосування у цьому окрузі не буде. Це потрібно для того, щоби покарати винних, щоби не було бажання у майбутньому займатися такими речами. У будь-якому випадку, по справедливості треба всіх винних карати, в незалежності від того, чи будуть перевибори чи ні", - підкреслив Левченко.

Він також пояснив, що поки порушена справа стосується членів дільничих виборчих комісій, які причетні до псування бюлетенів. Однак, дії членів ОВК також, на думку "свободівця", варто розслідувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Левченко розповів, як "Свобода" протидіяла "виборчій вакханалії" Пилипишина

"Членів ОВК теж є за що карати, але не за зіпсування бюлетенів, а за іншими статтями. Бо бюлетені псувалися членами ДВК. Члени ОВК просто закрили на це очі і жодним чином на не реагували, - наголосив Левченко. - У будь-якому, випадку, треба покарати і цих членів ДВК, які займалися фальсифікаціями, і членів ОВК, які потурали цьому процесу".

Як повідомлялося раніше, Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом фальсифікації результатів голосування в окрузі № 223 у Києві (Шевченківський район Києва). На цьому окрузі змагалися за перемогу "свободівець" Юрій Левченко та "самовисуванець" Віктор Пилипишин. Підрахунок голосів тривав майже два тижні. В результаті, у ЦВК заявили про неможливості визначити реузльтати на цьому та ще 4 округах і запропонувала провести по 5-ти округах перевибори.

Зараз ви читаєте новину «Розслідування порушень на 223-му окрузі буде залежати від бажання Банкової - Левченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути