субота, 31 жовтня 2020 20:14

Розповіли, що спонукало КСУ ухвалити рішення у рекордні строки

Розповіли, що спонукало КСУ ухвалити рішення у рекордні строки
НАЗК зацікавилося головою КСУ Олександром Тупицьким - Новіков. Фото: president.gov.ua

Конституційний Суд України у рекордні строки розглянув подання 47 народних депутатів у "справі про незаконне збагачення", щоб захистити власні інтереси.

Про це повідомляє голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков, передає пресслужба НАЗК

За його словами, справа у тому, що антикорупційне відомство зацікавилося головою КСУ Олександром Тупицьким.

"Рішення КСУ поставило під питання подальшу роботу НАЗК не лише за напрямом декларування, а й конфлікту інтересів, координації уповноважених підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції, державного контролю за фінансуванням політичних партій тощо", - відзначили в НАЗК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС взаємодіятиме з міжнародними партнерами для подолання негативних наслідків рішення КСУ - Кулеба

Новіков розповів, що 1 жовтня 2020 року, 30 днів тому, голова КСУ Тупицький отримав запит від НАЗК: дайте пояснення, оскільки у вас є довіреність в реєстрі України на операції з земельними ділянками в Криму.

"7 жовтня голова Конституційного Суду іде у відпустку. 8 жовтня його заступник Сергій Головатий проводить засідання і потім закриває засідання від представника президента, представника парламенту. І через 19 днів звільняє від відповідальності суддю-доповідача і голову КСУ", - відзначив голова НАЗК.

Сім з 15 суддів Конституційного суду оновили дані про доходи за час, поки публічний доступ до єдиного реєстру електронних декларацій було закрито. Скандальне рішення КСУ не підтримали чотири судді: Сергій Головатий, Василь Лемак, Олег Первомайський і Віктор Колесник.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, що спонукало КСУ ухвалити рішення у рекордні строки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути