Ексклюзиви
четвер, 20 серпня 2020 13:07

Розкрадання в оборонці за минулої влади: Ситник розповів нові деталі

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру в дачі хабара фігуранту корупційного скандалу в Укроборонпром Віталієві Жукову. Про це сказав директор НАБУ Артем Ситник.

"На сьогодні Жукову ще оголошено підозру в дачі хабара. Я дату точно не скажу. Але це буквально нещодавно", - розповів Ситник "Українській правді".

На питання, кому, за версією слідства, Жуков дав хабар, директор НАБУ відповів - поки що не скаже.

Водночас, Ситник додав, що найближчим часом його відомство "остаточно дасть оцінку всьому тому, про що говорилося". На думку директора НАБУ, до середини осені 2020 року Бюро "спробує дати відповіді на всі питання" щодо оборудок в оборонці.

 

Жукову та його ймовірному співучаснику Андрію Рогозі повідомили про підозру в ухиленні від податків одразу після оприлюднення журналістського розслідування про корупційні схеми, в березні 2019 року. На той момент слідство прокуратури тривало вже 3 роки.

У жовтні стало відомо, що прокуратура просить суд звільнити Жукова і Рогозу від відповідальності.

Суди ухвалили повернути прокурору матеріали по обом "для здійснення кримінального провадження у загальному порядку".

У квітні 2020-го їм посилили підозри. Чоловіків підозрюють в ухиленні від податків на 49 млн грн та відмиванні коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі вони на волі. 5 гучних корупційних справ, за якими досі немає вироків

У лютому-березні 2019 року видання "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення 5-го президента Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері.

За даними журналістів, постачання контрабандних російських деталей за завищеними цінами організував син заступника секретаря РНБО 22-річний Ігор Гладковський разом із друзями - Рогозою та Жуковим. Ключовою фірмою у схемах була "Оптимумспецдеталь".

Гладковський-старший, за даними журналістів, щонайменше один раз отримував "відкат" $30 тис. з цієї схеми, а всі слідчі органи, включно з НАБУ, "зливали" справи про корупцію за хабарі.

Після публікування сюжету Порошенко звільнив Гладковського з РНБО. Той повернувся на посаду президента "Богдана", де працював до державної служби.

Зараз ви читаєте новину «Розкрадання в оборонці за минулої влади: Ситник розповів нові деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути