середа, 29 серпня 2018 11:09

Розірвання дружби з РФ: перша фракція висловилася "за"

Розірвання дружби з РФ: перша фракція висловилася "за"
Парламент може розірвати договір лише з подання МЗС. Фото: korrespondent.net

Фракція "Самопомочі" буде голосувати за розірвання договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією.

У цьому запевнила представник партії Олена Сотник в ефірі одного з телеканалів.

"Самопоміч", коли тільки прийшла у парламент, говорила: перш за все треба ввести санкційну політику проти Російської Федерації як країни-агресора і розривати договір про дружбу і співробітництво... Там є дуже "цікаві" речі. Зокрема, співробітництво у військовій сфері, зближення економічних просторів. Речі, які сьогодні чітко суперечать інтересам країни.

Цей договір потрібно було давно розривати. Але Верховна Рада не має повноважень, поки Міністерство закордонних справ не зробить відповідне подання", - наголосила Сотник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна судитиметься з РФ щодо політв'язнів

28 серпня президент Петро Порошенко озвучив ініціативу розірвати договір про дружбу і партнерство з Російською Федерацією. Документ підписали 1997 року. Згідно з ним, обидві сторони гарантують громадянам іншої країни права і свободи на тих же підставах і в такому ж обсязі, який вона надає своїм громадянам, крім випадків, встановлених національним законодавством держав або їх міжнародними договорами.

У документі підтверджується непорушність кордонів країн і незастосування сили. Серед іншого - мирне врегулювання спорів, невтручання у внутрішні справи.

Зараз ви читаєте новину «Розірвання дружби з РФ: перша фракція висловилася "за"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути