четвер, 04 квітня 2013 23:05

Розенко: "Регіонали" самі зрозуміють, що їхні дії - "тупикові"

Розенко: "Регіонали" самі зрозуміють, що їхні дії - "тупикові"
Фото: telegraf.com.ua

"Регіонали" самі зрозуміють, що їхнє "виїзне" засідання було неправильним і "тупиковим" рішенням.

Про це у коментарі сказав народний депутат від фракції УДАР Павло Розенко.

Він переконаний, що проведення альтернативного засідання було лише одноразовим і більше "регіонали" цього не робитимуть.

"Думаю, що насправді повторення сьогоднішньої ситуації не буде. Бо вона виникла лише тому, що Партії регіонів з комуністами треба було терміново розділити 6 млрд грошей і забезпечити діяльність Міндоходів, де міністром є представник Партії регіонів, а відповідальним за митницю призначили протеже КПУ. Тому це був такий одноразовий "договарнячок". Всі інші питання, які начебто сьогодні розглядалися — це все димова завіса", - переконаний нардеп.

Розенко додав: "Думаю, що найближчим часом таких термінових необхідностей повторювати те, що відбувалося на Банковій, не буде. У них буде час спокійно зібратися із думками і все таки зрозуміти, що оцей цирк, який сьогодні проходив на Банковій, коли солідних депутатів змушували як мавпочок піднімати руки, — це не є парламентаризмом, це є дискредитацією як парламенту в цілому, так і персонально кожного народного депутата із Партії регіонів і КПУ".

Він також підкреслив, що опозиція не визнає легітимність прийнятих на "засіданні" законів, як і взагалі легітимність "виїзного" засідання Верховної Ради, як з юридичної точки зору, так і з формальної.

"За нашими підрахунками, у залі були присутні не більше 165-170 народних депутатів. Тобто, ні юридично, ні формально засідання Верховної Ради не відбулося. А отже і легітимність цих законопроектів, які було ухвалено, ми не визнаємо", - підкреслив "ударівець".

Розенко також не виключає, що окрім питань, які ставить опозиція задля розблокування парламенту, може бути додані і питання щодо легітимності цих законів.

"Перелік тих питань, які треба буде обговорювати між більшістю й опозицією, очевидно, розширяться: окрім питань виборів мера Києва, пенсійної реформи та відставки уряду, додаються, на жаль, додаткові питання, в тому числі визначення легітимізації цих законів. А чим більше питань — тим важче буде домовлятися", - пояснив він.

Нардеп додав: "Але я думаю, що сама більшість сьогодні продемонструвала, що з принципових законів у них немає навіть за таких умов голосів для ухвалення рішень. Тому, думаю, ПР зрозуміє, що той варіант, який вони сьогодні обрали для себе  - є тупиковим. Думаю, що і сам голова ВР зрозуміє, що він не пацан, який щодня буде бігати між Грушевського і Банковою, щоби обслужити черговий раз забаганки Адміністрації президента. І він сам зрозуміє, що своїми руками закопувати парламентаризм не в його персональних інтересах".

Зараз ви читаєте новину «Розенко: "Регіонали" самі зрозуміють, що їхні дії - "тупикові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути