Ексклюзиви
середа, 08 червня 2022 22:23

Розблокування портів України: Туреччина має умову

Розблокування портів України: Туреччина має умову
Туреччина заявила про можливе створення "коридору" для суден з українських портів. Фото: timer-odessa.net

Часткове зняття санкцій із Росії прискорить процес розблокування українських портів і транспортування зерна на світові ринки.

Туреччина вважає цілком законними й виправданими вимоги російської сторони. Про це повідомляє турецька агенція Anadolu з посиланням на слова міністра закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

"Туреччина вважає цілком законними й виправданими вимоги російської сторони щодо усунення перешкод на шляху експорту товарів із РФ, в обмін на забезпечення транспортування зерна", – сказав Чавушоглу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент "за" надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС

За словами Чавушоглу, експорт російської агропродукції охоплює такі сфери, як страхування судів, логістику, послуги у сфері перевезень і банківські операції. Інакше кажучи, якщо світ потребує продукції з України й Росії, потрібно відкрити шлях для постачання товарів з обох країн.

Міністр підкреслив, що Анкара вважає реалістичним план створення "зернового коридору" у Чорному морі. Для цього Туреччина ініціювала створення у Стамбулі спеціального штабу з представниками України, Росії, ООН і Туреччини для розвʼязання проблеми розблокування українських портів.

Президент України Володимир Зеленський назвав блокування російськими терористами українських портів загрозою для світу. За його словами, Україна не допустить кораблі РФ у свої порти, зокрема, для вивезення зерна. Водночас наша держава готова виконувати експортні зобов'язання на 100%.

Зараз ви читаєте новину «Розблокування портів України: Туреччина має умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути