Ексклюзиви
пʼятниця, 08 квітня 2022 23:22

Ротенберг, Дерипаска та доньки Путіна: ЄС ввів нові санкції

Ротенберг, Дерипаска та доньки Путіна: ЄС ввів нові санкції
ЄС запровадив новий пакет санкцій проти Росії. Фото: ukrinform.ru

Рада ЄС прийняла рішення щодо запровадження нових санкцій відносно 217 фізичних і 18 юридичних осіб.

Про нові обмеження та список підсанкційних осіб і компаній повідомляється в заяві на сайті Ради ЄС.

До переліку санкційного списку потрапили кремлівські високопосадовці та олігархи — Моше Кантор, Борис Ротенберг, Олег Дерипаска та інші відомі бізнесмени, що працюють у ключових секторах економіки, таких як енергетика, фінанси, ЗМІ, оборонна та військова промисловість. Також під санкції потрапили співробітники кремлівської пропаганди, що систематично розповсюджують хибну інформацію про ситуацію в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зараз не час для самозаспокоєння" - Байден

До списку включили й осіб, які вже потрапили під санкції, з огляду на те, що вони отримують вигоду від режиму, або для запобігання обходу санкцій ЄС. Серед них - Марія Воронцова та Катерина Тихонова, дочки президента Російської Федерації Владіміра Путіна.

У списку санкцій і так звані міністри та члени "Народної ради" так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки".

До 18 підсанкційних організацій ввійшли чотири російські банки - банк "Открытие", Новикомбанк, Совкомбанк і ВТБ, а також компанії оборонно-промислового комплексу, у тому числі концерн "Калашников".

Загалом обмежувальні заходи ЄС тепер застосовуються до 1091 фізичної особи та 80 організацій. Активи осіб, які включені до списку, підлягають заморожуванню, а громадянам та компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти.

Євросоюз після погодження у четвер опублікував п'ятий пакет санкцій, який містить вугільне ембарго, що запрацює з серпня, а також закриття портів для російських кораблів з низкою винятків.

Зараз ви читаєте новину «Ротенберг, Дерипаска та доньки Путіна: ЄС ввів нові санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути