пʼятниця, 23 червня 2023 03:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни приховують тіла загиблих українців в Херсонській області – Зеленський

Росіяни приховують тіла загиблих українців в Херсонській області – Зеленський
Президент України Володимир Зеленський розповів про чергові злочини росіян. Фото: Офіс президента

РФ приховує загиблих через повінь на окупованій частині Херсонської області після підриву росіянами дамби Каховської гідроелектростанції.

Росія намагається знищити докази та сліди своїх злочинів на окупованій території, повідомив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення 22 червня, пише Gazeta.ua

"Маємо інформацію і щодо того, що відбувається на окупованій частині Херсонщини. Для цього навіть слова "катастрофа" замало. Російське зло сформувало там спеціальні групи, щоб прибрати й, очевидно, сховати тіла загиблих людей. Так вони робили й у Маріуполі Донецької області, і в інших місцях. Але це така правда, яку не сховати" – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятки зниклих безвісти, тіла не вивозять: яка ситуація на лівобережжі Херсонщини

Окупаційна "влада" захопленої частини Херсонської області заявила, що кількість загиблих унаслідок катастрофи на Каховській ГЕС зросла до 46. Водночас за оцінкою очевидця подій, місцевого жителя Андрія, тільки в Олешках, які сильно постраждали від повені, загинуло понад 100 осіб, багато з них – люди похилого віку. Кількість загиблих на території Олешківської громади, за інформацією волонтерів, може сягати 200 осіб.

На звільненій частині регіону через підтоплення загинули 15 людей, ще 20 – поранені. Зниклими безвісти вважається 31 людина, з них двоє – діти.

6 червня росіяни підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. На станції зруйнували машинну залу, ГЕС відновленню не підлягає.

Росіяни скоїли злочин екоциду, найбільший за десятиліття у Європі. Каховське водосховище перетворилося на могилу для мільйонів живих істот, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни приховують тіла загиблих українців в Херсонській області – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути