вівторок, 18 листопада 2014 11:40

Росія не хоче годувати Донбас - експерт

Росія не хоче годувати Донбас - експерт
Фото: politica-ua.com

Бандити, які прийшли до влади на Донбасі, унеможливлюють ведення розумного діловодства. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Олексій Арестович.

"Терористи і росіяни ніколи не думали, як економічно утримувати цей регіон. Він був їм потрібен як "рана у боці" України, щоб не дати їй стабілізуватися і приєднатися до євроатлантичних структур. Це ніколи не було проектом державності. А тут, виявляється, потрібно нею займатися - платити гроші, годувати людей. Цього ніхто не хоче робити. І можливості такої немає", - зауважив він.

Експерт підкреслив, що зараз Донбас - регіон пенсіонерів. "Виникають питання, звідки брати гроші, щоб виплачувати їх цим людям. У гуманітарному конвої, який прислав Путін, було десь 5 відсотків допомоги. Усе інше - озброєння, техніка і боєприпаси. Це приведе до того, що Росія спробує "залізною рукою" наводити там лад і створювати путінський режим, тому що нічого іншого вони робити не уміють. Спробують все "причесати", створити якісь структури - так формально наводити лад. Питання в тому, чи будуть вони на собі тягнути бюджетне навантаження. Швидше за все, "розводитимуть" Україну, щоб вона продовжувала платити зарплати і пенсії. Побачимо черговий раунд розбірок", - пояснив Арестович.

За його словами, після поїздки в Австралію Путін почне впроваджувати новий план. "Там йому показали, що він ніколи не увійде до світової еліти, чого йому так хотілося. З напівеліт його тепер теж просять піти. Він має змиритися з цим або мститися. Швидше за все, вибере другий варіант. Намагатиметься розколоти Європу, відколоти її від США. Це будуть жалюгідні спроби, бо проти нього об'єднався весь світ. Спробує "грюкати дверима" перед відходом. Але робити це буде в Україні", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Росія не хоче годувати Донбас - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути