Ексклюзиви
четвер, 05 травня 2011 12:01

Росія може відмовитися від знижки на газ для України

Росія може відмовитися від знижки на газ для України

Вартість російського газу для України може вирости на 30%.

Про це пише російський Комерсант із посиланням на лист глави Мінфіну Олексія Кудріна прем'єру Володимиру Путіну від 4 квітня.

У документі Кудрін пропонує прем'єру "наблизити податкове навантаження на газову галузь до навантаження на нафтову галузь".

З цією метою він пропонує підвищити податок на видобудок корисних копалин на газ у Росії з 2012 року і збільшити мито на експорт газу у деякі закордонні країни.

Реалізувавши один із цих сценаріїв або ж обидва комбіновано, уряд зможе додатково вилучати з газової галузі до 150 млрд руб. у рік.

Захистити російський ПЕК намагається профільний віце-прем'єр Ігор Сечін, але от мита на газ для України він також пропонує відновити. Таким чином, головним потерпілим може виявитися Україна, ціна газу для якої виросте на 30%.

Безмитно російський газ поставляється в Білорусію, оскільки вона член Митного союзу, в Україну(згідно до "харківської угоди" 2010 року), у Туреччину по газопроводу Blue Stream.

У "Нафтогазі" можливість введення експортного мита на російський газ поки не коментували.

Нагадаємо, що так звана знижка на газ це не що інше як скасування експортного мита на вивіз блакитного палива до України. Мито скасовується постановою уряду Росії.

Зараз ви читаєте новину «Росія може відмовитися від знижки на газ для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути