Ексклюзиви
субота, 14 вересня 2013 13:37

Росспоживнагляд пропонує ЄС купити молдавське вино і український шоколад, забраковані в РФ

Росспоживнагляд пропонує ЄС купити молдавське вино і український шоколад, забраковані в РФ
Геннадій Онищенко. Фото: tvi.ua

Україна і Молдова не квапляться вирішити проблеми у торговельних відносинах з Росією, заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"Поки з боку України і Молдавії ми не бачимо системного бажання вступити в переговори і обговорити нехай дуже неприємні і непрості , але вкрай необхідні для відновлення нормальної торгівлі теми" , - сказав він.

На цьому тижні Росспоживнагляд заборонив імпорт молдавської алкогольної продукції . В обох випадках заборона пов'язана з претензіями до якості з боку санітарної служби .

За словами Онищенка , в російських претензії до якості української та молдавської продукції політичного підгрунтя немає.

"Пояснення цього якимись загальнополітичними явищами контрпродуктивно . Якщо ми завтра висунемо претензії до продукції з Литви, це теж будуть оцінювати як спробу впливати?" - Сказав Онищенко.

"Всім доброзичливцям, які, не обговорюючи суті проблеми , виносять політичний вердикт , хотілося б порекомендувати не робити гучних заяв , а взяти і закупити цю продукцію. І проблема буде знята. І Росія буде позбавлена ??від неякісного алкоголю , і економіка Молдови не постраждає" , - заявив глава Росспоживнагляду , коментуючи реакцію ЄС, зокрема, Польщі на введення заборони Росією на імпорт молдавського вина.

"Намагатися впливати на Росію, щоб ми продовжували закуповувати на шкоду здоров'ю населення неякісну алкогольну продукцію - заняття невдячне і неблагородне" , - сказав Онищенко . За його словами , в декількох забракованих партіях молдавського вина виявлено зміст пластифікаторів , який "перевищує в сотню разів рівні, відносно безпечні для здоров'я людей".

За словами Онищенка , українська сторона не виконує погоджений з Роспотребнадзором механізм повернення на ринок РФ продукції компанії "Рошен" . " І навіть мої песимістичні прогнози про те , що через позицію української сторони вона зможе повернутися на російський ринок через кілька років , мені здається , вже не виправдаються " , - сказав Онищенко.

Європейська комісія вирішила розглянути питання про збільшення квот на постачання молдавського вина в ЄС після ембарго , введеного Росією.

Зараз ви читаєте новину «Росспоживнагляд пропонує ЄС купити молдавське вино і український шоколад, забраковані в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

335

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути