четвер, 15 серпня 2013 11:00

Україна та Росія проходять емоційну межу напруження — експерт

Україна та Росія проходять емоційну межу напруження — експерт
Михайло Погребинський: "Вони не можуть зрозуміти логіку — думають, ніби Україна більше втрачає, ніж отримує". Фото: ru.tsn.ua

Україна не відмовиться від підписання Угоди із Євросоюзом через Росію.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Погребинський.

За його словами, зараз Україна та Росія проходять емоційну межу напруження.

"Україна обирає для себе як пріоритетний європейський напрямок. З цим важко змиритися нашим постійним партнерам. Вони не можуть зрозуміти логіку — думають, ніби Україна більше втрачає, ніж отримує. Росіяни усвідомлюють, що українська сторона хоче підписання Угоди. Просто вони демонструють нам, що маємо налаштовуватися на інший формат стосунків. Зробили вибір — будьте до такого готові. Не думаю, що вони розраховують на те, що Україна розвернеться до Митного союзу. Бо українське керівництво цього не робитиме. Тому наша держава зараз в складному становищі", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Так не поводяться навіть погані сусіди – Яценюк про "торгівельну війну" з Росією"

Треба розуміти: для того, щоб все було, як звично, потрібні якісь спеціальні заходи. Російський бізнес зацікавлений в тому, аби ввести обмеження на український експорт в багатьох напрямках. Бо в цій конкуренції йому некомфортно. Раніше політика полягала в тому, що це одні з ключових наших партнерів, тому треба посунутися і дати їм працювати. Зараз же росіян такими аргументами переконати неможливо. Вони не порушують жодних правил. Діють за принципом італійського страйку: у них є підозра, тому вони можуть собі дозволити зробити перевірку. Справа в тому, як це відбувається — перевіряють одну із десяти шухляд чи всі десять. Через застосування другого варіанту відбуваються втрати для українських товаровиробників", - пояснив Погребинський.

За словами політолога, українське керівництво дало чітко зрозуміти, що воно орієнтовано на входження до зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Далекобійники кажуть, що "торговельна війна" з Росією не починалась

"Всі попередження, що будуть проблеми, українська сторона ігнорує. Тому незалежно, від того, хто був би на місце президента — Путін чи хто інший, говорити своїм, що вони мають і далі посуватися, не видається можливим. Там державні структури будуть схилятися до того, аби зробити приємно російському, а не українському бізнесу. Відбувається зміна загальних умов існування нашої торгівлі, що не є несподіванкою", - зазначив він.

Експерт зізнався, що є прибічником симетричної співпраці — Україна мала б підписати всі необхідні документи із Росією так, щоб вони не суперечили інтересам Європи, і навпаки, однак українська сторона цього не зробила.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Росія проходять емоційну межу напруження — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути