субота, 17 червня 2023 04:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вже хочуть повернутися до загальновизнаних кордонів – ISW

Росіяни вже хочуть повернутися до загальновизнаних кордонів – ISW
Росіяни вже хочуть повернути загальновизнані кордони. Фото: Дистанційна освіта

Російські чиновники, уникаючи критики агресії проти України, закликають свої війська повернутися до "загальновизнаних" кордонів РФ.

Таке бажання спричинене екокатастрофою від підриву греблі Каховської гідроелектростанції, йдеться в звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Чиновники Москви, Санкт-Петербургу і областей підписали відкритий лист із закликом до російських сил, у якому стверджувалося, що руйнація греблі Каховської ГЕС вплине на екосистему планети, питання охорони здоров'я та економіки на багато десятиліть.

У листі йшлося про те, що дії російського диктатора Володимира Путіна з 24 лютого 2022 року, тобто з початку повномасштабного вторгнення в Україну, призвели "до невстановлених катастрофічних подій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія хоче підірвати Запорізьку АТОМНУ станцію" - Зеленський

Російські офіційні особи, не пов'язані з Кремлем, можливо, використовують суспільний неспокій щодо екологічної та гуманітарної ситуації, пов'язаної з руйнуванням греблі ГЕС, щоб висловити незгоду з війною проти України, не критикуючи безпосередньо самі військові дії, вважають експерти.

"Кремль широко створив умови для придушення антивоєнного інакомислення. Росіяни, які дотримуються антивоєнних настроїв, можуть використовувати руйнування ГЕС для вираження своєї незгоди з війною в дуже обмеженій формі", – йдеться у звіті.

6 червня росіяни підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. На станції зруйнували машинну залу, ГЕС відновленню не підлягає.

Окупанти підірвали ГЕС вибухівкою, сказали в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Росіяни скоїли злочин екоциду, найбільший за десятиліття у Європі. Каховське водосховище перетворилося на могилу для мільйонів живих істот, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вже хочуть повернутися до загальновизнаних кордонів – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути