неділя, 14 січня 2018 20:23

Росіяни хотіли викрасти Тимчука і Бутусова - Березовець

Росіяни хотіли викрасти Тимчука і Бутусова - Березовець
Березовець: Хіба міг мріяти Радянський Союз, що він буде впливати на підсумки виборів в США, у Франції чи в Німеччині? ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН

Росіяни зрозуміли, що найбільша слабкість Заходу в демократії.

Про це Gazeta.ua розповів політтехнолог і журналіст Тарас Березовець.

"Ці росіяни розумніші за тих, які були у 60-ті - 80-ті роки минулого століття. Хіба міг мріяти Радянський Союз, що він буде впливати на підсумки виборів в США, у Франції чи в Німеччині? Вони зрозуміли, що найбільша слабкість Заходу в демократії. Тому вони використовують інструменти демократії, щоб його зруйнувати зсередини. Російські агенти на Заході, такі як Марін Ле Пен (французький політик, голова політичної партії Національний фронт — Gazeta.ua) чи Герхард Шредер (колишній федеральний канцлер ФРН, зараз - член правління Газпрому — Gazeta.ua) - це видимі. А є ще багато невидимих: журналісти, експерти, маловідомі політики", - говорить Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після деокупації Донбасу будуть сотні тисяч доносів - Березовець

Проросійські партії на Заході звинувачують керівництво європейських країн у брехні щодо міграції.

"На парламентських виборах в Німеччині з шести основних сил, які зайшли, тільки "Альтернатива для Німеччини" (націоналістична право-популістична політична партія. Виступає проти євроінтеграції та міграції іноземців. Підтримує Володимира Путіна - Gazeta.ua) говорила: наша проблема номер один — це міграція. Тоді для більшості німців, яким більше 60-ти років, була проблема — нелегальна міграція і біженці. А п'ять партій це питання ігнорували. Московська пропаганда каже: дивіться, ваші політики вам брешуть. Вони не говорять про теми, які вас реально турбують. Ми про це дбаємо. Люди кажуть: справді, наша еліта — брехлива і оминає ті теми, які для нас важливі", - розповідає політтехнолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські спецслужби намагаються вербувати українських топ-чиновників - Грицак

Російські спецслужби мають достатньо компромату на всіх головних учасників останніх виборів у США, каже Тарас Березовець.

"В Америці під час виборів спрацювала російська пропаганда. Дональд Трамп, мабуть, переміг би і без російського втручання. Але воно було критично важливим. Розкрили листування Гіларі Клінтон і членів Демократичного національного конгресу, злили все в пресу, яка використала ці факти. Чи у них не було компромату на Трампа? Був і досі зберігається. Свого часу десь буде реалізований. Допомога Трампу спрацювала на тих, хто критично мислить - ліберальна чистина населення, яка просто не пішла на вибори. В день голосування Обама всіх закликав прийти на дільниці. А основна маса виборців Обами — афро і латиноамериканці. Явка була на рівні 30 % від попередніх 2012-го року. Тому що їм сказали, що корумпована Гіларі погана, а Трамп їм і так не подобався, бо він виглядав як білий расист. І вони просто не пішли. В цьому російська технологія спрацювала ідеально", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям офіційно порадили не відвідувати Росію

За словами експерта, компромат російські спецслужби використовують проти тих політиків, яких вважають небезпечними. Так багато українських політиків вже знаходяться під слідством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимчук розповів про масштаби шпингунської сітки росіян в Україні

Приклад Білорусі показав, що країна теж під впливом росіян. Киргизія, Вірменія, Казахстан, Таджикистан, Узбекистан, Білорусь — країни, де діє ФСБ.

"Навіть якщо ви приїдете на наукову конференцію, вас можуть затримати. Тепер зрозумілий сенс їхньої праці по Шаройку (українського журналіста затримали 17 листопада в Мінську і звинувачують у несанкційованому зборі інформації — Gazeta.ua). Звинуватили у тому, що нібито він працює на "Інформаційний спротив". Ця агенція належить Дмитру Тимчуку - депутату від Народного фронту. Його заманювали на конференцію ще кілька місяців тому. Він мав їхати з Юрою Бутусовим. Вони вчасно зрозуміли. Їх попередила розвідка", - розповів Тарас Березовець.

Росія намагається втрутитися у вибори в США, які пройдуть в листопаді 2018 року. Про це заявив Голова Центрального розвідувального управління Майк Помпео в ефірі телеканалу CBS, як повідомила агенція Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни хотіли викрасти Тимчука і Бутусова - Березовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути