понеділок, 25 грудня 2017 20:23

Тимчук розповів про масштаби шпингунської сітки росіян в Україні

Тимчук розповів про масштаби шпингунської сітки росіян в Україні
Дмитро Тимчук: "треба покращувати роботу української контррозвідки та дуже ретельно перевіряти людей в органах державної влади" / Фото: Zik

Наші чиновники погоджуються на винагороду російських спецслужб у тисячу доларів.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав координатор групи "Інформаційний спротив" і нардеп Дмитро Тимчук.

"Коли тільки починалися події в Криму, наша група досліджувала морально-психологічний стан у Генеральному штабі. Нас дуже неприємно здивувало те, що дехто неприховано очікував приходу росіян. Це було у 2014 році.

На щастя у нас добре працюють структури військової контррозвідки і Міністерство оборони. Протягом 2014-2015 років вони відсіяли прокремлівські кадри. Та варто розуміти, що далеко не всі агенти РФ потрапили під таку ідеологічну люстрацію. Багато хто і далі лишився на своїх посадах. Таємно, а дехто і не зовсім, люблячи Росію", - сказав він.

Російська шпигунська сітка в Україні може бути більшою, ніж ми здатні уявити, вважає експерт: "Їхня мета - не тільки політична дестабілізація. А й інформаційні, економічні атаки, передача в Росію важливої інформації. Або поширення на нашій території їхньої пропаганди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь возить контрабанду в ОРДЛО через Росію

Насамперед у чиновників старої, радянської школи немає відчуття, що Росія – агресор, каже Дмитро Тимчук.

"Вони все ще вірять у міф про братські народи. Це нівелює для них негативні сторони співпраці з російськими спецслужбами. Це ідеологічна хвороба, що заважає об'єктивно бачити ситуацію.

По-друге, у нас тривалий час військові і цивільні чиновники отримували вкрай низьке соціальне забезпечення. Порівняно з Заходом чи тією ж Росією.

Наші чиновники погоджуються на винагороду російських спецслужб у тисячу доларів. У Європі чи Америці на це б і оком би ніхто не повів.

Треба покращувати роботу української контррозвідки та дуже ретельно перевіряти людей в органах державної влади", - підсумував він.

Ввечері 20 грудня СБУ затримала в Кабінеті міністрів російського шпигуна. Як повідомляють у Службі безпеки чиновником зацікавилися вже давно, і прем'єр-міністр Володимир Гройсман про це знав за кілька місяців до затримання свого підлеглого.

Затриманий урядовець - 39-річний Станіслав Єжов, який займав посаду заступника керівника протоколу голови уряду і був фактично перекладачем Гройсмана. До того він працював у посольстві України в США та в Адміністрації президента. Дружина Єжова - Юлія Мірошнікова - є громадянкою Росії.

За даними СБУ, чиновник був завербований російськими спецслужбами під час тривалого закордонного відрядження. Поки Єжову оголосили про підозру в державній зраді.

Зараз ви читаєте новину «Тимчук розповів про масштаби шпингунської сітки росіян в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути