Ексклюзиви
вівторок, 13 серпня 2019 12:17

Росіянам стане простіше отримати українське громадянство. Зеленський підписав указ

Росіянам стане простіше отримати українське громадянство. Зеленський підписав указ
Своїм указом Зеленський доручив Кабміну "невідкладно" розробити і внести в Раду законопроект щодо спрощення отримання громадянства про росіян, переслідуваних за політичними мотивами. ФОТО: Reuters

Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо спрощення процедури отримання громадянства для осіб, які захищали чи захищають нацбезпеку та оборону України. А також громадянам Росії, яких переслідують через політичні переконання.

Відповідний указ виданий і оприлюднений 13 серпня на сайті президента.

Тепер політичні біженці з Росії мають подати декларацію про відмову від російського громадянства і документ на підтвердження політичного переслідування. Цей документ може видати українське МЗС, посольство або консульство.

Своїм указом Зеленський доручив Кабміну "невідкладно" розробити і внести до Ради законопроект щодо спрощення отримання громадянства для росіян, що переслідуються за політичними мотивами. І впродовж 3-х місяців розробити і внести до Ради законопроект про надання притулку в Україні.

Також Кабмін має спростити процедуру, за якою розглядають заяви громадян Росії на отримання статусу біженця чи особи з додатковим захистом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із окупованих територій надійшла інформація про темпи російської паспортизації

24 квітня цьогоріч президент РФ Володимир Путін підписав указ, що спрощує набуття російського громадянства жителями окупованих бойовиками територій Донбасу. У МЗС України вважають указ "юридично нікчемним" і таким, що не змінює належності жителів окупованих Росією територій Донбасу до українського громадянства.

27 квітня Путін заявив, що набуття російського громадянства можуть спростити для всіх українців. 1 травня він підписав указ про введення спрощеного порядку набуття російського громадянства для певних категорій громадян України. Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії негайно його скасувати.

Зараз ви читаєте новину «Росіянам стане простіше отримати українське громадянство. Зеленський підписав указ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути