Ексклюзиви
понеділок, 12 серпня 2019 11:45

Із окупованих територій надійшла інформація про темпи російської паспортизації

Із окупованих територій надійшла інформація про темпи російської паспортизації
Фото: з відкритих джерел

У підконтрольних ДНР і ЛНР Алчевську на Луганщині люди стоять у чергах на подання документів та отримання так званого паспорта ЛНР. За один день таких заяв приймають 4-5 осіб.

Про це йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Спостерігачі бачили приблизно 30 осіб, які стояли у черзі перед будівлею", – указано у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи нехтують російськими паспортами - Тука

Члени місії опитали 25-річного чоловіка, який сказав, що подає документи для отримання паспорта збройного угруповання для подальшого отримання паспорта громадянина РФ.

Патруль СММ ОБСЄ бачив 55-річну жінку, 14-річного хлопця і трьох чоловіків (25–35 років), які виходили з офісу в Алчевську з паспортами ЛНР.

24 квітня цьогоріч президент РФ Володимир Путін підписав указ, що спрощує набуття російського громадянства жителями окупованих бойовиками територій Донбасу. У МЗС України вважають указ "юридично нікчемним" і таким, що не змінює належності жителів окупованих Росією територій Донбасу до українського громадянства.

27 квітня Путін заявив, що набуття російського громадянства можуть спростити для всіх українців. 1 травня він підписав указ про введення спрощеного порядку набуття російського громадянства для певних категорій громадян України. Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії негайно його скасувати.

Зараз ви читаєте новину «Із окупованих територій надійшла інформація про темпи російської паспортизації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути