четвер, 13 листопада 2008 17:43

Росія здивована "грубим, образливим тоном" МЗС України

Росія здивована "грубим, образливим тоном" МЗС України
Російська сторона здивована "грубим, образливим тоном" заяви Міністерства закордонних справ України з приводу співучасті посольства Росії в Україні в презентації фільму про військовий конфлікт на території Грузії.

Про це йдеться в заяві посольства Росії в Україні, яку розповсюдила його прес-служба.

Російська сторона "рішуче відкидає голослівні обвинувачення української сторони відносно змісту фільму "Війна 08.08.08. Мистецтво зрадництва", розміщеного в Інтернеті".

Прес-служба посольства заявляє, що "12 листопада 2008 року українська влада перешкодила прем"єрному показу в Києві російського документального фільму, що розповідає про недавні трагічні події в Південній Осетії".

Для участі в українській прем"єрі фільму в Київ прибули депутати Держдуми РФ, автори фільму, а також були запрошені народні депутати України, представники дипломатичного корпусу, журналісти.

"Дії української сторони в зазначеному випадку явно суперечать загальноприйнятим демократичним нормам у частині свободи поширення інформації", - заявляють у посольстві РФ.

"Очікуємо, що українська сторона надасть обґрунтовані роз"яснення про причини настільки безпрецедентної протидії демонстрації згаданого фільму", - йдеться в заяві.

Зокрема, прес-служба називає "протидію" української сторони такою, що "не відповідає принципам стратегічного партнерства і добросусідства, зафіксованим у російсько-українських обопільних умовах і угодах", повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Росія здивована "грубим, образливим тоном" МЗС України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути