Ексклюзиви
четвер, 10 січня 2008 14:45

Росія про Голодомор в Україні, УПА і спільне минуле

Росія стурбована підходом певних політичних сил України до спільного для двох держав історичного минулого.

Про це в інтерв"ю журналу "Незалежний оглядач країн Співдружності", заявив заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін.

"У нас, справді, викликає стурбованість підхід певних політичних сил на Україні до загального для наших держав історичному минулому", - заявив Карасін.

Він повідомив, зокрема, що російська громадськість украй негативно оцінює кроки, спрямовані на героїзацію Української повстанської армії, формування якої, з його слів, брали участь у каральних операціях нацистів.

"Викликає жаль необ"єктивна позиція української влади відносно масового голоду в СРСР 1932-1933 років, жертвами якого стали росіяни, українці, казахи, громадяни інших республік СРСР", - заявив Карасін.

Він вказав також на зростання русофобських, а також антисемітських настроїв серед "націоналістично налаштованих" організацій України й підкреслив, що Росія відверто й щиро повідомляє про це Україні.

Водночас, Карасін звернув увагу на різноманітність відносин Росії й України й підкреслив позитивну динаміку зростання товарообігу між державами.

Також заступник міністра вказав на активізацію міжрегіональних і прикордонних зв"язків між Україною й Росією.

Зараз ви читаєте новину «Росія про Голодомор в Україні, УПА і спільне минуле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути