четвер, 19 вересня 2013 12:28

Росія переживає, що Європа "викручує руки" Україні

Росія переживає, що Європа "викручує руки" Україні
Фото: rus.ruvr.ru

Європа "викручує руки" Україні, примушуючи її відмовитися від частини суверенітету і перевести свої торгово-економічні зв'язки під контроль Євросоюзу.

Про це йдеться в проекті заяви Ради Держдуми.

"Останнім часом все більш очевидно, що саме європейські політики за допомогою прямого політичного натиску і відвертого "??викручування рук", в тому числі з питань внутрішньої політики України, примушують офіційний Київ поступитися частиною суверенітету України і перевести свої торгово-економічні зв'язки під юрисдикцію Брюсселя", - йдеться в проекті.

"Проект угоди з ЄС про асоціацію передбачає кардинальні зміни всієї системи торгово - економічного регулювання України, її відмову від суверенних повноважень в області митної, торгової політики, санітарного, ветеринарного та фітосанітарного контролю, технічного регулювання", - йдеться в проекті заяви. При цьому Україна буде вимушена змінювати своє законодавство "за лекалами Євросоюзу без будь-якого права впливати на процес прийняття рішень у життєво важливих для власної економіки областях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "Батьківщині" вимагають розглянути три основні законопроекти для підписання Угоди з ЄС

"У разі "асоціації" з ЄС Україні, яка неминуче втратить частину своєї самостійності, буде набагато складніше вибудовувати плідне економічне партнерство з Росією та іншими країнами Митного Союзу, а також брати участь у подальшому євразійському інтеграційному процесі", - йдеться в проекті.

Нагадаємо, Україна і Євросоюз планують у листопаді у Вільнюсі на саміті "Східного партнерства" підписати угоду про асоціацію з ЄС. Кабінет міністрів України від 18 вересня схвалив проект угоди про асоціацію з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Росія переживає, що Європа "викручує руки" Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

348

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути