четвер, 16 грудня 2010 14:08

Росія перемогла б німців і без України - Путін

Росія перемогла б німців і без України - Путін

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявляє, що Росія перемогла б у Великій Вітчизняній війні, навіть якщо б Україна не входила до складу Радянського Союзу. Про це прем'єр-міністр РФ заявив в ході прямої лінії з росіянами.

Відповідаючи на питання одного з росіян, глава російського уряду сказав: "З приводу наших відносин з Україною. Я дозволю з вами не погодитися, коли ви зараз сказали, що якби ми були розділені, ми не перемогли б у війні. Ми все одно б перемогли, тому що ми країна переможців".

Він також відзначив, що статистика часів Другої світової війни показує, що найбільших втрат зазнала саме РРФСР - більше 70%. "Це означає, що війна виграна, не хочу нікого кривдити, за рахунок індустріальних ресурсів РФ. Це історичний факт, це все в документах", - заявив Путін.

За його словами, це зовсім не зменшує значення в загальній перемозі республік колишнього Радянського Союзу.

Як відомо, раніше міністр освіти і науки України Дмитро Табачник обіцяв, що Україна і РФ до кінця 2010 року підготують спільний навчальний посібник для вчителів історії.

Пізніше, українські і російські історики визнали, що написання спільного підручника з історії для Росії та України є нереальним через різне бачення цієї історії академічною наукою двох країн.

Обозреватель

Зараз ви читаєте новину «Росія перемогла б німців і без України - Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути