четвер, 16 грудня 2010 12:32

Путін про Ходорковського: "Вор должен сидеть в тюрьме!"

Путін про Ходорковського: "Вор должен сидеть в тюрьме!"

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін прокоментував справу колишнього глави компанії "ЮКОС" Михайла Ходорковського словами героя фільму "Місце зустрічі змінити не можна" Гліба Жеглова: "Злодій повинен сидіти у в'язниці". "Лента.Ру " веде онлайн-трансляцію "прямої лінії" Путіна, в ході якої він розповів про своє ставлення до справи "ЮКОСа".

Питання про долю Ходорковського Путіну задала мешканка Іркутська по телефону. Він відзначив, що в ході першого судового процесу вина глави "ЮКОСа" в розкраданнях доведена, а у другій справі Ходорковському ставиться в провину ще серйозніше розкрадання, порівнянне, за словами Путіна, з фінансовою пірамідою Бернарда Мейдоффа. Російський прем'єр нагадав, що Мейдофф в США відбуває 150-річний термін.

"Отже є суд. Він у нас, як відомо, один з найгуманніших в світі. Це його робота", - відзначив прем'єр РФ.

Михайло Ходорковський, засуджений в 2005 році на 8 років в'язниці за економічні злочини, в даний час чекає оголошення вироку у новій справі, яка стосується розкрадання нафти і легалізації доходів. Ходорковський обидві свої справи називає політичними і вини не визнає.

Оголошення вироку почнеться 27 грудня 2010 року, обвинувачення наполягає на 14-річному терміні, відлік якого почнеться з 2003 року - моменту арешту підприємця. Разом з ним обвинуваченим проходить колишній керівник банку "МЕНАТЕП" Платон Лебедєв.

Зараз ви читаєте новину «Путін про Ходорковського: "Вор должен сидеть в тюрьме!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути