вівторок, 22 лютого 2022 09:18

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Росія оголосила війну Україні, визнавши "абревіатурні утворення" - Кличко

Росія оголосила війну Україні, визнавши "абревіатурні утворення" - Кличко
Віталій Кличко емоційно звернувся до українців. Фото: КМДА

"Визнання" Росією окупованих територій на Сході України - це повна зневага до міжнародного права й суверенітету незалежних країн.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час звернення до українців 22 лютого, передає Gazeta.ua.

За словами Кличка, Росія своїми діями "фактично оголосила війну Україні".

"У Донецьку й Луганську купа російських військ, які сунули туди всю ніч. Оперативно після виступу Путіна й визнання ним абревіатурних утворень зайшла орда, яка називає себе миротворцями", - сказав мер.

Кличко наголосив, що президент Росії Володимир Путін своїм рішенням перекреслив дипломатичні зусилля для подолання кризи. І зупинятися не збирається.

"Тому партнери України мають невідкладно запровадити весь пакет санкцій проти агресора, який узгодили країни ЄС і НАТО. Ми дякуємо тим державам, лідери яких уже заявили про готовність застосувати санкції. Часу на розмови немає. Цю повзучу окупацію, кровопролиття, провокації і брехню, імперські амбіції потрібно зупинити! Бо апетити агресора зростатимуть. І не тільки щодо України", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нова Берлінська стіна?" - Резніков про "визнання" Росією ЛДНР

Кличко додав, що Путін "цинічно й неадекватно" поставив під сумнів існування української держави й українського народу. Також закликав ворога змиритися з обраним шляхом розвитку України.

"Русь була Київською, а Київ - величним містом. Ще коли десь були болота й ніхто не уявляв, що на них колись з'явиться Москва. Тому змиріться з цим. І зрозумійте нарешті: Україна обрала свій шлях і майбутнє. І воно - не в російській імперії. А в цивілізованій демократичній спільноті країн", - резюмував мер.

21 лютого Володимир Путін визнав так звані ЛНР та ДНР "незалежними республіками". Він також виклав власну версію історії за останні 105 років і повторив тезу російської пропаганди, що сучасна Україна "була створена більшовицькою Росією".

Після цього Путін підписав указ про введення російських військ до окупованого Донбасу. Ідеться про нібито "миротворців".

Зараз ви читаєте новину «Росія оголосила війну Україні, визнавши "абревіатурні утворення" - Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути