Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 20:04

Росія не відмовиться від українських авіадвигунів

Росія не відмовиться від співпраці з Україною в галузі авіабудування і, насамперед, це стосується ВАТ "Мотор Січ", не зважаючи на зроблені раніше заяви про можливе скорочення подібної співпраці. Про це заявила аналітик інвестиційної компанії Concorde Capital Інна Перепелиця.

На її думку, Росія сьогодні не зможе так просто відмовитися від двигунів, які виготовляються на "Мотор Січ", і замінити їх якимись іншими, оскільки пошук нового партнера чи налагодження свого виробництва, у разі відмови від гелікоптерних двигунів "Мотор Січ", відкине Росію назад на три роки.

До того ж Перепелиця вважає малоймовірним будівництво Росією нового заводу у зв`язку з терміном запуску такого виробництва, а також з чималими витратами на його спорудження (близько півмільярда доларів).

За словами експерта, заміна українських двигунів двигунами інших виробників дуже невигідна Росії, оскільки ціни на аналогічну продукцію за кордоном вище на 20%.

До того ж, за інформацією Перепелиці, "Мотор Січ" збирає свої двигуни на основі російських комплектуючих, тому будь-які дії щодо скорочення співпраці, насамперед, позначаться негативно на російських виробниках.

"Мотор Січ" - це унікальна компанія, на яку необхідно дивитися в довгостроковій перспективі, це стосується і її акцій", - зазначила аналітик.

Нагадаємо, раніше Росія не раз заявляла про можливість скорочення своєї співпраці з Україною в авіабудуванні, зокрема і з "Мотор Січ".

ВАТ "Мотор Січ" об`єднує вісім машинобудівних заводів. Займається виробництвом, випробуванням, ремонтом і технічним обслуговуванням 55 типів авіадвигунів для 61 типу літаків і гелікоптерів. На підприємстві виготовляють ракетні двигуни і двигуни для безпілотних літальних апаратів, газотурбінні установки, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Росія не відмовиться від українських авіадвигунів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути