вівторок, 21 лютого 2012 12:18

Росія не претендує на жоден квадратний метр української землі - Наришкін

Росія не претендує на жоден квадратний метр української землі - Наришкін

Голова Держдуми Російської Федерації Сергій Наришкін запевнив, що у Росії жодних територіальних претензій до України немає.

Про це він сказав в інтерв'ю на телеканалі ICTV.

Зокрема, він прокоментував недавню заяву Станіслава Говорухіна в брошурі "101 питання керівнику штабу" щодо України та приналежності Криму.

Перш за все, Наришкін нагадав, що 14 лютого відзначили 20-річчя встановлення "дипломатичних відносин між нашими двома незалежними суверенними державами".

"Наші дві держави твердо дотримуються базової великої угоди 1997 року, яка підтвердила пріоритетність і стратегічний характер наших партнерських відносин і визнання територіальної цілісності і відсутність територіальних претензій", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наришкін упевнений: нова "газова" угода задовольнить і Росію, і Україну

Голова Держдуми РФ запевнив: "Я вам офіційно заявляю, що з боку Російської Федерації немає претензій ні на один квадратний метр української землі. І розраховую, навіть знаю, що з боку України, до Російської Федерації немає таких самих претензій".

"Наші фахівці завершили велику і дуже важливу роботу по врегулюванню нашої загальної кордону. Що стосується сухопутного кордону, то питання документально вирішене повністю. І зараз сторони приступають до демаркації кордону на місцевості. Буде встановлено перший стовп і робота буде продовжена", - зазначив Наришкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не пропонувала нові податки для Чорноморського флоту - МЗС Росії

Представник РФ також запевнив, що незабаром завершаться переговори щодо морського кордону.

"І мушу вам сказати, що близька до завершення і робота, переговорний процес, щодо делімітації морської ділянки нашого кордону, зокрема щодо так званої Керченської протоки", - запевнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва ще більше тиснутиме на Київ - експерт

"Це факти. Ну а емоції можуть бути в серцях, душах і говорити про кордони ... Про це говорити напевно можна і не можна позбавляти права людей міркувати про це, але на такому емоційному рівні. Але офіційно у нас жодних питань до один одного щодо території Росії та України немає", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Росія не претендує на жоден квадратний метр української землі - Наришкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути