середа, 27 квітня 2011 17:58

Україна так і не отримала знижки на російський газ за ЧФ у Криму - Матчук

Україна так і не отримала знижки на російський газ за ЧФ у Криму - Матчук

Народний депутат України, заступник голови політради "Нашої України" Віктор Матчук заявляє, що Україна так і не отримала знижки від Росії на газ як плату за базування Чорноморського флоту. Він звернувся до прем'єр-міністра Миколи Азарова з вимогою сказати людям правду про це.

"Проблема полягає в тому, що Україна погодилась на продовження терміну перебування Чорноморського Флоту на своїй території, але ніякої знижки за російський газ за цей рік так і не отримала. Уряд сьогодні має відверто людям про це сказати", - зауважив Віктор Матчук.

За словами нардепа, завдяки харківським домовленостям Росія узаконила свою несплату за базування флоту.

"Україні накинули черговий зашморг на шию. Навіть якщо наша держава раптом захоче розірвати Угоду з питань перебування Чорноморського флоту, то їй за один раз доведеться заплатити Росії колосальну суму – нібито компенсацію за ці щорічні знижки за газ, яких насправді навіть немає", - пояснює він.

За словами Віктора Матчука згідно з Харківськими угодами, орендна плата за перебування ЧФ у Севастополі складається зі 100 млн доларів на рік (починаючи з травня 2017 року), а також додаткових коштів знижки за російський газ (з моменту набуття чинності "харківських домовленостей"). Ця знижка, відповідно до статті 2 Угоди, має становити до 100 доларів на кожну тисячу кубометрів газу, що поставляється в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Україна так і не отримала знижки на російський газ за ЧФ у Криму - Матчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути