пʼятниця, 16 серпня 2013 22:13

Росія може вдатися до гучної провокації, аби угоду з ЄС не підписали - експерт

Росія може вдатися до гучної провокації, аби угоду з ЄС не підписали - експерт
Борис Кушнірук Фото: dni.com.ua

Росія ще не здійснила всіх кроків, аби не допустити підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив економічний експерт Борис Кушнірук, коментуючи "торговельну війну" з боку північного сусіда.

"В класичному розумінні мета торговельної війни інша, ніж ми сьогодні спостерігаємо. Це війни за ринки збуту товарів. Коли мова йде про ситуацію з Україною, мета політична, геополітична — не допустити орієнтацію України в бік Євросоюзу. На сьогоднішній момент чи вдасться залагодити ці проблеми, не впевнений. Тому що, я переконаний, що осінь чекає у нас доволі важка. Росія ще не здійснила всіх кроків, які вона ймовірніше зробить, аби не допустити підписання Угоди про асоціацію. Я не виключаю ще якоїсь гучної провокації, спрямованої проти того ж Януковича для того, щоб дискредитувати. Є геополітичні і українські, і західні інтереси, щоб це підписання угоди відбулося. Єдине, що може це зірвати, це якщо відбудеться якась подія, яка настільки дискредитує цей режим, щоб підписання стало надто незручним для лідерів західних країн", - сказав експерт.

Він вважає, що блокування російських товарів ударить по українській економіці.

"Коли ми говоримо, а давайте у відповідь теж почнемо якісь заходи блокування на недержавному рівні російських товарів, ми розуміємо, що це теж б'є по українській економіці. Тому я вважаю, що шлях, який зараз обраний, є дуже обережним — не нарощування конфлікту. Конфлікт дуже легко наростити. А як з нього вийти і які наслідки для економіки будуть? Тому я переконаний, що потрібно намагатися якомога активно залагодити конфлікт, чітко усвідомлюючи його причину. Я переконаний, що керівництво уряду і держави має зайняти більш жорстку позицію в напрямку прояснення своєї позиції для країн Європи, США. Тобто провідних країн світу, щоб там було чітко зрозуміло, що відбувається. Щоб ця пропагандистська кампанія була зіграна на користь України", - додав Кушнірук.

Зараз ви читаєте новину «Росія може вдатися до гучної провокації, аби угоду з ЄС не підписали - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

166

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути