Ексклюзиви
пʼятниця, 16 серпня 2013 21:14

Україні треба стати членом "Великої двадцятки" - експерт

Україні треба стати членом "Великої двадцятки" - експерт
Торговельна війна набирає обертів. Фото: radiosvoboda.org

Україна має стати повноправним членом "Великої двадцятки" для попередження торговельних конфліктів у майбутньому.

Так думку висловив керівник аналітичного підрозділу Групи "Інвестиційний капітал Україна" Олександр Вальчишен у ефірі Першого ділового каналу.

"Я думаю, що Україна повинна якомога швидше завдяки власній економічній політиці стати повноправним членом "Великої двадцятки". Україна повинна дотримуватися усіх зобов'язань, які вона взяла не себе, вступивши до міжнародних торговельних та інших організацій. Думаю, що рівноправні переговори з нагадуванням, що Україна є повноправним членом цих організацій та виконує свої зобов'язання, надалі дасть можливість уникати таких конфліктів. Вони є певним тестуванням України на самостійність", - сказав Вальчишен.

Нагадаємо, Федерація роботодавців України заявила, що Митна служба Росії з 14 серпня включила до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що фактично блокує весь український імпорт.

Російський уряд і митна служба запевняють, що жодної політики в цьому немає.

Голова комітету Державної думи у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що проблеми виникли через бюрократичну тяганину й у ситуації на російсько-українській митниці немає політичної складової.

Прем'єр-міністр Микола Азаров упевнений, що проблеми у торговельних відносинах з Росією пов'язані з утворенням та структуруванням Митного союзу, а також різницею в підходах.

Вчора Україна заборонила імпорт кормів і зерна з Сибірського, Північно-Кавказького та Південного Федеральних округів Росії через поширення захворювання тварин ящуром на цих територіях.

Зараз ви читаєте новину «Україні треба стати членом "Великої двадцятки" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути