пʼятниця, 16 серпня 2013 19:40

Азарову радять поскаржитися на Росію до СОТ

Азарову радять поскаржитися на Росію до СОТ
Олександр Палій Фото: gazeta.dt.ua

Прем'єр Микола Азаров демонструє небажання та неготовність називати речі своїми іменами. Так Gazeta.ua політолог Олександр Палій прокоментував заяву голови уряду про те, що між Україною та Росією немає торговельної війни.

"Це як в приказці: йому плюють в очі, а він каже, що це — Божа роса. Азаров не хоче визнати, що вектор напрямку до Росії, якого він дотримується і який дуже довго відстоював, зазнав повного краху і не буде життєздатним. Бо ні на яке рівноправне співробітництво Росія з нами не йде. Все відбувається з точністю до навпаки. Щоб закамуфлювати цю історію, починає розповідати, що все добре. Коли керівник в такій ситуації так себе поводить, це свідчить про те, що він не дуже турбується за фінальний результат", - наголосив він.

За словами експерта, Кабміну не треба скандалити із Росією, однак і "ховати голову в пісок" — не вихід.

"Зараз український уряд має скаржитися до Світової організації торгівлі. Звернути увагу на те, що Росія не повністю дотримується будапештського меморандуму, його підписантів. Це США, Китай, Великобританія. Також уряд має захищати власних товаровиробників", - зауважив Палій.

"Кабмін та олігархи мають найняти дуже хороших менеджерів, які б просували наші товари на зовнішній ринок. Треба не купити якесь колесо до свого чергового автомобіля, а направити кошти в потрібне русло. У нас багато сфер, де ми є конкурентноздатними. Тому треба працювати", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Азарову радять поскаржитися на Росію до СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути