неділя, 03 липня 2022 20:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія може готуватися до ескалації бойових дій" – що означає технічна мобілізація Путіна

"Росія може готуватися до ескалації бойових дій" – що означає технічна мобілізація Путіна
Удари по Бєлгороду потрібні РФ, щоб вивести війну на новий рівень, наголошує військовий експерт. Фото: "Укрінформ"

У Росії оголосили технічну мобілізацію, як реакцію на поразки на острові Зміїний, на Херсонщині. Невеликих перемог на Луганщині російському президенту Володимиру Путіну недостатньо. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Січень.

"По Бєлгороду нанесли досить значний удар. Хто – важко сказати. Теж саме відбувається у містах Курськ, Брянськ. Те, що було у Бєлгороді, ми ще не бачили. Я допускаю, що це все робиться, щоб оголосити мобілізацію. Можливо, Росія готується до ескалації бойових дій. Росіяни мають якісь успіхи на Донбасі, але вони невеликі – захоплення Сіверськодонецька та Лисичанська. Ми змусили окупантів піти з острова Зміїний. На Херсонщині йде повільний, але наступ. Тому в Росії відбувається реакція на це", – говорить Січень.

Удари по Бєлгороду потрібні РФ, щоб вивести війну на новий рівень, наголошує експерт.

"Багатьом людям в Росії вже остогидла війна. Є тенденція, що воювати вони не хочуть. Тому Кремлю треба збити ці настрої. Молодь не хоче йти служити. Це все варто розглядати також через призму того, що йде величезна боротьба за владу в Росії", – каже Січень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія хоче тиснути на владу вбивствами цивільних" – військовий експерт пояснив збільшення ракетних обстрілів

Оголошення мобілізації РФ не допоможе, тому що підготовка займе час, додає експерт.

"Якщо читати місцеві газети, то там кожного дня два-три некрологи військових. Люди це бачать. І частина військовозобов'язаних просто розбіжиться. Також може статися соціальний вибух через таке рішення. З іншого боку, людей треба буде забрати з роботи, з тих же заводів. Їх треба озброїти, десь розмістити, навчити. Це щонайменше місяць. Це буде акт відчаю для Путіна, якщо він на це піде", – наголошує Січень.

Москві потрібні додаткові сили, щоб кинути на Донбас та битися за нові території, пояснює експерт.

"Росія хоче не дати звільнити нам південь. Наступати на інших напрямках можливо, але це потребує щонайменше місяць-два часу для підготовки. Тому росіяни, скоріше за все, зосередять сили, щоб втримати позиції на Донбасі, Херсонщині, Запоріжжі", – розповідає Січень.

Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін підписав новий указ про технічну мобілізацію. Можливість мобілізації людей теж не виключають, повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко. Росіяни хочуть дивитися війну по телевізору, але категорично не хочуть воювати, розповів Денисенко. Саме тому ФСБ вдається до провокацій, зокрема, обстрілів російських міст.

Збройні сили України вже знищили 35 970 російських загарбників.

Зараз ви читаєте новину «"Росія може готуватися до ескалації бойових дій" – що означає технічна мобілізація Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути