неділя, 09 листопада 2014 21:51

Росія має виконати свої зобов'язання і вивести війська з України - Могеріні

Росія має виконати свої зобов'язання і вивести війська з України - Могеріні
espreso.tv

Європейський Союз закликає Росію вивести свої війська з території України. Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні, передає "Українська правда".

"Вкрай важливо не допустити повторного загострення військових дій. Усі сторони мають продемонструвати максимальну стриманість, суворо дотримувати своїх зобов'язань у рамках Мінського протоколу та меморандуму та розпочати конструктивний діалог з пошуку мирного рішення конфлікту, яке буде засновано засноване на повазі до незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України", - наголошується у заяві Могеріні.

"Я закликаю Російську Федерацію повністю виконувати свої зобов'язання в цьому сенсі, в тому числі - шляхом припинення подальшого пересування зброї і військових з її території на територію України, а також забрати будь-які війська, зброю і спорядження, які знаходяться під її контролем з території України", - також сказано у заяві.

При цьому верховний представник ЄС закликала Росію чинити тиск на терористів, щоб вони дотримувалися умов угоди, укладеної в Мінську.

Нагадаємо, сьогодні прес-служба РНБО повідомила, що російська сторона готує провокації і шукає привід для введення на Донбас "миротворчих підрозділів" ЗС РФ.

Зараз ви читаєте новину «Росія має виконати свої зобов'язання і вивести війська з України - Могеріні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути