середа, 23 жовтня 2013 21:48

Росія легко здає "відпрацьованих друзів" — політолог про Маркова

Росія легко здає "відпрацьованих друзів" — політолог про Маркова
Олександр Палій Фото: radiosvoboda.org

Президент Віктор Янукович перед зустріччю із російським колегою Володимиром Путіним поводить себе як господар країни. Так Gazeta.ua політолог Олександр Палій прокоментував арешт екс-нардепа Ігоря Маркова.

За його словами, тут інтереси президента співпадають із національними.

"Зараз Янукович поводиться більш гідно, аніж свого часу чимало "помаранчевих". Він робить те, чим Ющенко, Тимошенко та Луценко не займалися з різних причин. Це той випадок, коли краще пізно, аніж ніколи", - пояснив експерт.

"Роль Маркова там очевидна, про що говорять свідки та відео. Є покази людей, які підтверджують напади. Після того всього людина, яку він бив, стала інвалідом. Питання в тому, чому все так довго "лежало під сукном". Його підняли не від бажання справедливості. Янукович показує українським політикам, що орієнтація на інші зовнішні центри легітимності — не найкращий вибір. Не в наших інтересах, аби у нас на території інша держава фінансувала підривну діяльність", - зазначив Палій і додав, що в Одесі, звідки екс-нардеп родом, завдяки зусиллям Росії створено антиукраїнське середовище.

Він зауважив, що прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив про посилення митного контролю на певну групу українських товарів.

"Це реакція на проблему Маркова. Але Росія — не ідеологічна. Вона "відпрацьованих друзів" здає чи обмінює дуже легко. Це можна побачити на більш значимих людях — Мілошевіч, Каддафі. А таких, як Марков, Москва може здавати цілими штабелями", - наголосив політолог.

Нагадаємо, у середу Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт колишнього нардепу Ігоря Маркова. Він буде в СІЗО до 20 грудня 2013 року. Напередодні Маркова затримали в Одесі після вручення повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій в 2007 році. Його підозрюють в побитті учасників пікету проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ.

Зараз ви читаєте новину «Росія легко здає "відпрацьованих друзів" — політолог про Маркова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

112

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути