Ексклюзиви
неділя, 04 березня 2012 16:20

Росія хоче, щоб нова газова угода з Україною діяла 8 років

Росія хоче, щоб нова газова угода з Україною діяла 8 років

Посол РФ в Україні Михайло Зурабов вважає, що нова газова угода між Україною і Росією повинна бути укладена до 2020 року.

"Треба мати на увазі, що угода має бути підписана не на один рік, і не на два. А, судячи зі всього, на період до 2020 року", - заявив посол в неділю на брифінгу в Києві після голосування на виборах президента РФ.

Зурабов нагадав, що на сьогоднішній день мова йде про підготовку не просто змін до газової угоди, а про підготовку міжурядової угоди між двома країнами.

Також Зурабов вважає, що українська сторона зацікавлена ??в здійсненні оцінки своєї ГТС ще до рішення по "Південному потоку".

"Цілком очевидно, що Україна зацікавлена ??в тому, щоб рішення по" Південному потоку "до моменту закінчення оцінки української ГТС не було прийнято", - сказав він.

За його словами, проекти "Північного" і "Південного потоку" впливають на обсяги прокачування газу через українську ГТС.

Зурабов відзначив, що в свою чергу російська сторона зацікавлена ??в тому, щоб "Південний потік" став реальністю, отже, вартість української ГТС була б знижена.

Посол нагадав, що за його інформацією, "оцінювачі" повинні сказати вартість української ГТС 1 серпня 2012 року. Він також не виключив, що це може статися і раніше.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче, щоб нова газова угода з Україною діяла 8 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути