середа, 22 лютого 2012 17:08

У Росії відверто сказали: Україну треба викинути з транзиту газу до Європи

У Росії відверто сказали: Україну треба викинути з транзиту газу до Європи

"Газпром" підтвердив намір виключити на даний момент головного транзитера російського газу на експорт - Україну - з системи доставки російського газу на цільові ринки.

"Після реалізації всіх запланованих "Газпромом" газотранспортних проектів: "Південний потік" з максимальною продуктивністю, "Північний потік" з додатковими новими нитками, враховуючи вже наявні у власності компанії транспортні потужності в Білорусі та в Чорному морі, транзитне значення України для експорту російського газу дорівнюватиме нулю", - заявив журналістам офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Зазначимо, раніше глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що на початку року Україна здійснювала несанкціонований відбір російського газу, призначеного для європейських споживачів.

На зустрічі з президентом РФ Дмитром Медведєвим він зазначив, що аномальні морози в Європі привели до того, що європейські споживачі збільшили заявки на поставки російського газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна подвоїть виробництво енергії на сонячних електростанціях - експерти

"Проте значний обсяг російського газу до європейських споживачів не доходив. В окремі дні на території Україні залишалося до 40 мільйонів кубометрів газу", - повідомив глава "Газпрому".

За його словами, "це завдало фінансовий і репутаційний збиток" Газпрому ".

Зараз ви читаєте новину «У Росії відверто сказали: Україну треба викинути з транзиту газу до Європи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути