Ексклюзиви
середа, 07 лютого 2018 13:16

Росія готується до великої війни - Ярош

Росія готується до великої війни - Ярош
Санкції, які діють зараз, не змусять Росію припинити агресію. Фото: ukrinform.ua

Розгортання російських військ на кордонах із європейськими державами свідчить про підготовку Москви до великої війни.

Про це сказав народний депутат Дмитро Ярош в інтерв'ю виданню "Главком".

"Росія зараз готується до великої війни. Ми бачимо це за концентрацією ударних угруповань по всьому периметру України і не тільки – на кордонах Прибалтики, Фінляндії. Тут лише можу процитувати поета: "умом Россию не понять, аршином общим не измерить". Вона, як загнаний в кут пацюк, починає кидатися. Тому Заходу треба реагувати на такі речі не тільки санкціями, а й більш вагомими кроками", - сказав Ярош.

Він підкреслив, що санкції можуть зупинити російську агресію, лише якщо їх розширять.

"Бачив інформацію, що вже і російський резервний фонд припиняє своє існування. Тож санкції, мабуть, таки впливають на економічний розвиток, але ми бачимо багато прецедентів, коли їх обходять. Знову ж таки, є санкції щодо Криму, а величезні західні корпорації присутні там – турбіни Siemens і так далі.

Росія – гравець досвідчений. І відповідно у ситуації, коли ціни на енергоносії знову пішли догори, вона продовжує роздавати гроші. Сама дестабілізує ситуацію на Близькому Сході – їхні структури проявляють себе у Сирії, Південному Судані, Лівії та інших країнах. І підняття цін на енергоносії, на яке вони розраховують, в певній мірі компенсує збитки, що наносять їм санкції", - зазначив Ярош.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кремлівська доповідь" діє: Швейцарія виганяє російських олігархів

Наприкінці січня Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", у якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів, проти яких можуть бути введені санкції.

У списку 96 російських олігархів, чиї статки оцінюються на суму понад $1 млрд. Крім того, у списку 114 прізвищ високопосадовців, а також керівників державних компаній.

До списку Мінфіну США потрапили й російські компанії, які щонайменше на чверть належать державі і мають дохід понад 2 мільярди доларів.

Зараз ви читаєте новину «Росія готується до великої війни - Ярош». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути