вівторок, 07 грудня 2021 16:57

Росія активізувала пропагандистську кампанію проти України

Росія активізувала пропагандистську кампанію проти України
Кремль може використовувати пропаганду перед вторгненням. Фото: Pexels

Росія впродовж останніх тижнів активізувала дезінформацію проти України в соцмережах і ЗМІ.

Такий рівень пропаганди був 2014 року перед вторгненням РФ в Україну, сказала тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін на Kyiv Stratcom Forum 2021, передає Укрінформ.

"Останніми тижнями ми спостерігаємо значний сплеск активності в соціальних мережах, що поширює антиукраїнську пропаганду, наближаючись до рівня, який востаннє ми бачили напередодні вторгнення Росії в Україну 2014-го", - зазначила вона.

Москва брехливо зображує супротивника як агресора, щоб виправдати сплановані військові дії. Тепер російські ЗМІ звинувачують Україну й НАТО в агресії.

Реакція України та її іноземних партнерів на загрозу має бути не лише швидкою та ефективною, а й узгодженою та конструктивною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На каналі Ахметова продовжує литися кремлівська пропаганда - тепер із вуст Рабіновича

"Стійкість України також залежить від реакції дедалі активнішої громадськості, поточної роботи принципових ЗМІ та громадянського суспільства, а також від ефективної співпраці й підтримки з боку українського народу, зокрема Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки", - резюмувала Квін.

У Чернівецькій області кіберполіція виявила ботоферму, яка спеціалізувалася на виправданні збройної агресії, дискредитації української влади й просуванні антивакцинаторських ідей. Фейкові акаунти також використовували в шахрайстві зі збирання грошей на лікування дітей.

Зараз ви читаєте новину «Росія активізувала пропагандистську кампанію проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути