пʼятниця, 23 лютого 2007 10:25

Російському журналістові Косвінцеву оформляють статус біженця

  Представники Львівського представництва Держкомміграції почали процес оформлення статусу біженця російському журналістові Олександру Косвінцеву.

Для цього він здав російський паспорт на зберігання і отримав відповідне посвідчення українського міграційного відомства. Даний документ дає Косвінцеву право реєструватися за місцем проживання і влаштовуватися на роботу.

Це свідоцтво дійсне два місяці, за цей час документи зі Львівського управління мають передати до Києва в центральний офіс комітету і там впродовж місяця буде ухвалено остаточне рішення: нададуть Косвінцеву статус біженця чи ні.

Російський журналіст сподівається, що рішення буде ухвалено в його користь. За його словами, представники Держкомітету говорять, що він підпадає під всі параметри особи, яка потребує статусу біженця і, що вони в своїх супровідних документах рекомендуватимуть надати йому такий статус.

Нагадаємо, що російський журналіст "Нової газети" 6 лютого попросив в Україні політичного притулку.

Косвінцев заявляє, що був вимушений покинути територію Росії через незаконне, на його думку, переслідування з боку правоохоронних органів, пише PROUA.

Зараз ви читаєте новину «Російському журналістові Косвінцеву оформляють статус біженця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути